Een beeld van Koningsspelen van een paar jaar geleden. Dit jaar is het allemaal anders.
Een beeld van Koningsspelen van een paar jaar geleden. Dit jaar is het allemaal anders. Donkersgoed Multimedia

Koningsspelen in Putten dit jaar in ander jasje

18 april 2020 om 08:21 Corona

PUTTEN De Koningsspelen in Putten worden dit jaar in een ander jasje gestoken. Normaal zouden er vrijdag 24 april ongeveer 1200 kinderen van groep 5 t/m 8 naar diverse sportlocaties in Putten komen om een hele ochtend te sporten en bewegen. Vanwege de coronamaatregelen gaat dit sportieve Oranjefeest niet door. Toch wil JongPutten de kinderen een alternatief Koningsspelen programma aanbieden. Gewoon, vanuit huis, meedoen met een Puttense thuiseditie van de Koningsspelen.
,,Het idee is niet zomaar komen aanwaaien, meer dan dertig Gelderse gemeenten doen mee met het initiatief", aldus Rody van de Vliert, buursportcoach van JongPutten. ,,In de ochtend is er om 09:00 uur een Gelderse opening op omroep Gelderland. Vervolgens wordt er in iedere gemeente een lokaal programma aangeboden."

,,Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen en dagen we de kinderen uit om zoveel mogelijk in- en rondom hun eigen huis mee te doen."  JongPutten zal ter voorbereiding op de Koningsspelen een speciaal draaiboek ontwikkelen. In dit draaiboek staat het programma van de Koningsspelen, de benodigdheden en een scorekaart. Het programma bereikt de kids via de basisscholen en via de website van JongPutten. Het is vanaf 20 april te bekijken. worden. In Putten is het programma gericht op kinderen van groep 3 t/m 8 en duurt het tot 12:00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie