Vier cabaretiers doen mee aan het unieke Klapstoel Kabaret van Theater Stroud op Landgoed Schovenhorst.
Vier cabaretiers doen mee aan het unieke Klapstoel Kabaret van Theater Stroud op Landgoed Schovenhorst. Theater Stroud

Theater Stroud brengt Klapstoel Kabaret deze zomer

25 juni 2020 om 13:20 Podiumkunsten

PUTTEN Midden in het theaterseizoen brak de coronacrisis uit en werd het hele programma stilgelegd. Nu krabbelt Theater Stroud langzaamaan uit het dal en zijn er allerlei ideeën en plannen om desondanks de omstandigheden tóch het theater weer te openen. Dat begint deze zomer met het initiatief ‘Klapstoel Kabaret’. 

Voorzitter Astrid van Schaik: ,,Na maanden van onzekerheid mogen we eindelijk weer ‘iets’. Weliswaar met heel veel regels, maar theater zou theater niet zijn als we daar niet heel creatief mee om weten te gaan. Wij zien zeker mogelijkheden om vanaf september onze theaterdeuren weer voor publiek te openen. De plannen moeten nog specifieker uitkristalliseren en goedgekeurd worden door allerlei instanties, maar wat ons betreft is er een oplossing voor de anderhalvemeterproblematiek én het kleiner aantal mensen dat de voorstellingen per keer mag bezoeken. Ons nieuwe theaterprogramma 2020-2021 is al bekend. Mensen kunnen het bekijken in onze digitale previewfilm op de theaterwebsite. De start kaartverkoop is nog niet bekend.”

Programmeur Rosemarie Landman: ,,Gelukkig hoeven we niet tot september en de start van het nieuwe seizoen te wachten. Wij beginnen deze zomer al met een heel leuk initiatief: Klapstoel Kabaret. Het is voor artiesten – die met een pop-uppodium naar Landgoed Schovenhorst in Putten komen – een mooie kans om nieuw materiaal uit te proberen, en voor theaterliefhebbers de mogelijkheid eindelijk weer van cultuur te kunnen genieten. Het publiek (maximaal vijftig mensen) neemt plaats op klapstoelen, die al klaarstaan, op minimaal anderhalve meter van elkaar. Zie het als een soort huiskameroptreden in een hele grote openluchthuiskamer. De deelnemende artiesten zijn: Kiki Schippers en Thijs van de Meeberg op zondag 26 juli en Anne Neuteboom en Pieter Verelst op zondag 23 augustus. Iedere artiest treedt veertig minuten op. Kaartjes kosten vijftien euro en zijn uitsluitend online via theaterstroud.nl te bestellen. Mensen kunnen als ze dat willen ook nog voor 27,50 euro per persoon een driegangentheaterdiner reserveren bij Brasserie Schovenhorst. Het diner kan ná de voorstelling van 16.00 uur of vóór de voorstelling van 20.00 uur geboekt worden via theaterstroud.nl.”

Meer info: www.theaterstroud.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie