Afbeelding
BDUmedia

Wij Putten: Zorgen om nieuwe drug

1 februari 2021 om 12:35 Politiek

PUTTEN De fractie van Wij Putten maakt zich zorgen over de opkomst van een zeer verslavende drug onder jongeren en wil van het college weten hoe de situatie in Putten is.

Het gaat om de drug 3-MMC, onder jongeren ook wel poes genoemd. ,,Het is een zeer verslavende drug, die echter nog niet op de lijst van verboden middelen staat”, zegt raadslid Wilma van Voorst- Ruiter van Wij Putten. ,,Gebruikers raken er snel afhankelijk van en krijgen te maken met ernstige bijwerkingen. Extra bedreigend is het dat deze drug vrij makkelijk te krijgen is en met 11 euro per gram ook niet heel duur. We ontvangen signalen uit de regio dat het gebruik van deze drug tot steeds grotere problemen leidt.”

De coronacrisis doet er volgens haar nog een schepje bovenop. ,,We hebben het allemaal moeilijk met de lockdown, maar voor de jeugd is de situatie misschien wel extra zuur. Jongeren kunnen geen kant op en hebben behoefte aan een verzetje. De isolatie waar ze in terecht zijn gekomen maakt ze mogelijk extra gevoelig voor een verslaving”, stelt het raadslid.

Van Voorst-Ruiter wil van burgemeester en wethouders weten of het college bekend is met deze problemen, of er signalen zijn dat ze ook in Putten spelen en wat het college eraan gaat doen. Ook vraagt ze het college of men het voornemen heeft om ouders en scholen te informeren over deze gevaarlijke ontwikkeling, om mogelijk op deze manier erger te voorkomen.

Het raadslid van Wij Putten heeft gevraagd om schriftelijke beantwoording van de vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie