Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Archief BDUmedia

Cliënten Wmo doorgaans tevreden over gemeente Putten

9 februari 2021 om 09:17 Maatschappelijk

PUTTEN Puttenaren die een beroep doen op een voorziening of een regeling in het kader van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn over het algemeen tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning. Dit blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek zoals dat in opdracht van de gemeente over het jaar 2019 is uitgevoerd. Wethouder Koops is blij met dit positieve oordeel: ,,Er wordt op het gemeentehuis hard gewerkt om de vele regels die er zijn op een verantwoorde manier uit te voeren. Het is, zeker ook voor onze medewerkers, fijn dat dit over het algemeen wordt gewaardeerd.”

Belangrijke uitkomst is ook dat de inwoners doorgaans goed weten waar ze naar toe moeten met hun hulpvraag én dat de inwoners zich serieus genomen voelen tijdens het zogeheten keukentafelgesprek. Tijdens dit gesprek wordt de vraag om hulp nader besproken en bepaald.

ONDERZOEK OVER 2020 De gemeente Putten doet ook onderzoek naar de ervaringen over 2020. Koops: ,,Onderzoeken zijn altijd momentopnames. Het streven is om onze dienstverlening op peil te houden. Dat blijven wij onderzoeken. Bovendien kunnen er altijd dingen beter.” Het cliëntervaringsonderzoek over 2020 wordt uitgevoerd door het bureau ZorgfocuZ. Dit onderzoeksbureau benadert in de komende periode inwoners die in 2020 een beroep hebben gedaan op een voorziening of een regeling in het kader van de Wmo. ZorgfocuZ behandelt de resultaten altijd vertrouwelijk. De gemeente krijgt alleen een samenvatting van de resultaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie