Electro World Van Rossem verwacht baat te hebben bij de nieuwe maatregelen.
Electro World Van Rossem verwacht baat te hebben bij de nieuwe maatregelen. BDUmedia

‘Impulsaankopen doen consumenten natuurlijk wel minder bij winkelen op afspraak’

26 februari 2021 om 18:00 Winkels

PUTTEN Om winkeliers toch weer wat meer ruimte te geven heeft het kabinet besloten om ‘winkelen op afspraak’ vanaf woensdag 3 maart mogelijk te maken. Ook in Putten maken veel winkeliers gebruik van deze nieuwe mogelijkheid en zijn de voorbereidingen in volle gang om klanten weer in de winkels te ontvangen.

Frenk van Esch van Country Lifestyle is heel positief over deze verruiming. ,,Dit is voor ons een prima maatregel en ik ben erg blij dat we onze winkel weer mogen gebruiken om klanten te ontvangen. Voor nu is dit het hoogst haalbare. Door afspraken in te plannen weten we precies hoeveel klanten er komen en dan kunnen we ons goed aan alle maatregelen houden. We merken aan het enthousiasme van de klanten dat er ook behoefte aan is. Ze beginnen al te bellen en te mailen om een afspraak te maken. Naast meubelen en woonaccessoires verkopen we ook outdoor kleding en laarzen en dan is even passen toch gemakkelijker dan online bestellen. We hebben een grote winkel van 6000 vierkante meter met meerdere etages dus het is absoluut mogelijk om onze klanten op een veilige manier binnen te laten.” 

Toch heeft het personeel van Country Lifestyle de afgelopen maanden niet stil gezeten. ,,Toen de lockdown in ging zijn we eerst met zijn allen de voorraden gaan tellen en hebben dingen gedaan in de winkel waar we anders nooit aan toekomen. De wandjes zijn geschilderd, de vloeren zijn gedaan. De winkel ligt er perfect bij. Ondertussen draaide onze webshop gewoon door. We hebben afspraken gemaakt om onze producten bij klanten thuis te bezorgen en stalen langsgebracht. Nu kijken we ernaar uit om onze klanten weer in de winkel te mogen ontvangen. Ik ben ondernemer geworden, omdat ik het contact met klanten het leukste vindt. Iedereen is welkom om een afspraak te maken.”

Toch is winkelen op afspraak weer een beetje beter dan alleen het afhalen van artikelen 

MEER VRIJHEID Ook Roland Heimensen van Electro World Van Rossem verwacht baat te hebben bij de nieuwe maatregelen. ,,Iedere keer komt er weer een beetje meer vrijheid en daar zijn we blij mee. Natuurlijk ontvangen we de klanten het liefste weer op de gewone manier in onze winkel. Toch is winkelen op afspraak weer een beetje beter dan alleen het afhalen van artikelen. Als mensen een televisie willen kopen is het toch prettiger als we wat meerdere apparaten kunnen laten zien. Het maakt het makkelijker om de verschillen per product aan te geven en zo kunnen onze klanten een betere keuze te maken. Hetzelfde geldt voor ons witgoedassortiment en onze geluidsapparatuur. Echte impulsaankopen doen de consumenten natuurlijk wel minder bij het winkelen op afspraak.” Heimensen vervolgt: ,,We hebben de afgelopen maanden ook veel bezorgd, maar sinds onze klanten bestellingen mogen afhalen bij de winkel proberen we dat zoveel mogelijk te stimuleren. Toch is en blijft alles bespreekbaar en onze bereidheid is groot. We proberen zo laagdrempelig mogelijk te werken en willen onze klanten vooral laten weten dat we er voor hen zijn.”

Wij zitten juist te wachten op bestellingen, want we willen deze tijd overleven

Heidi van Beek van Equivalenza Putten gaat ook gebruikmaken van de verruiming die het kabinet biedt. ,,Niet doen is geen omzet. We zijn alleen wel afhankelijk van de reactie van onze klanten. We hopen dat ze iets meer vertrouwen krijgen om naar het dorp te komen. Mensen vinden het lastig om online iets te bestellen en het dan te laten bezorgen. Ik hoorde vaak dat klanten het ons niet moeilijk willen maken. Maar wij zitten juist te wachten op bestellingen, want we willen deze tijd overleven. Nu we wat meer op maat mogen werken, geeft het iets meer lucht. Uiteraard zullen we de klanten die gewoon even binnenlopen nog steeds missen, maar ik hoop dat veel klanten gebruik gaan maken van deze extra mogelijkheid en zich tegelijkertijd tot niets verplicht voelen.”

,,We hebben een leuk dorp en dat willen we in de toekomst ook zo houden. Inwoners kunnen ons steunen door af te spreken. Dus maak die afspraak, kom langs en leer mijn producten kennen. We staan klaar om mensen te ontvangen”, besluit Van Beek.

Winkels mogen maximaal twee klanten tegelijk in de winkel hebben. Die moeten zich vier uur van tevoren hebben aangemeld. Een winkel met meerdere verdiepingen mag maximaal twee klanten per verdieping toelaten. De afspraken zijn voor minimaal tien minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie