De kinderen kijken en luisteren aandachtig naar de imker die de honingraten uit de bijenkast laat zien.
De kinderen kijken en luisteren aandachtig naar de imker die de honingraten uit de bijenkast laat zien. Kindcentrum Putten

Dag van de Groene Kinderopvang: Ik ben erBIJ!

21 mei 2021 om 09:15 Onderwijs

PUTTEN Het was op dinsdag 18 mei de Dag van de Groene Kinderopvang. Stichting Groen Cement organiseert jaarlijks deze bijzondere dag met als doel om de kinderopvang groener te maken. Kindcentrum Putten deed op locatie Het Schovenhofje, in het bos tussen Putten en Garderen, mee aan deze dag en koos voor het thema: Ik ben erBIJ!

De kinderen hebben spelenderwijs van alles ontdekt over bijen. Alle zintuigen werden geprikkeld. Zo vertelde een imker van Bijenvereniging Putten de kinderen van alles over de bijen, de bloemen en hun honing. Er was een echte bijenkorf waar ze naar het gezoem van bijen konden luisteren en ze mochten zelf een imkerpak aan om te ervaren hoe dat voelt. Daarnaast mochten ze ruiken aan- en proeven van de honing van de Puttense imker. De imkerpijp en bijenkast met honingraten mochten van dichtbij bekeken worden.

Ook hebben de kinderen zelf bloemen gezaaid in een eigen bijentuintje. Bijen zijn erg belangrijk voor de samenleving en de natuur. Ze zorgen voor de bestuiving van voedingsgewassen, dus het Kindcentrum was blij bij te kunnen dragen aan een geschikte leefruimte door veel bloemen te planten in de tuin.

Tot slot mochten de kinderen zelf kaarsjes maken van een honingraat. Er werd geoefend met rollen, draaien en sommigen vonden het interessant om er ‘stiekem’ voorzichtig aan te likken om te proeven hoe het smaakt.

Ieder kind kreeg een ‘zelfgemaakt’ cadeautje mee als herinnering voor thuis. Hier zat hun kaarsje in, maar ook een’Bloei-het-zelf’-pakket met bloemzaadjes en een uitleg over zaaien, zodat de kinderen ook thuis een bijentuintje kunnen maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie