De Meeuwen won uiteindelijk overtuigend van Antilopen.
De Meeuwen won uiteindelijk overtuigend van Antilopen. Eigen foto

Korfballers van De Meeuwen lopen na rust fors weg van Antilopen en boeken verdiende zege

15 mei 2023 om 11:23 Korfbal

PUTTEN Na twee vrije weekenden had De Meeuwen in de eerste helft moeite om los te komen van Antilopen. De tweede helft lukte het wel en werd de 5-7 ruststand omgezet in een 9-19 eindstand. Daarmee werd de ploeg uit Leusden gepasseerd op de ranglijst, De Meeuwen staat nu vijfde in de overgangsklasse B.

De wedstrijd ging tot 4-4 gelijkop, waarna De Meeuwen een gaatje sloeg naar 4-7. „De eerste helft vond ik van onze kant zwak en niet scherp genoeg. Met alle vrije weekenden is het een gek einde van de competitie en dat zag ik de eerste helft terug. Toch vond ik ook dat we de eerste helft geen moment in gevaar zijn geweest. We konden het niet uitdrukken in goals, we waren slordig in de afronding”, vond trainer Arjan Rietel.

Na rust kon Antilopen tot 6-7 bijblijven, daarna sloegen de Puttenaren een gat naar 7-14, mede ingegeven door wisseling van coach Rietel. „In die fase hielden we het verdedigend goed dicht. We onderschepten de bal en maakten aan de andere kant een goal. Als team deden we het de tweede helft een stuk beter.”

UITGELICHT

Rietel lichtte daarbij Anouk van Brenk en Cornee IJssennagger uit. „Zij hebben een goede wedstrijd gespeeld. Anouk heeft haar dame goed uitgeschakeld, ze deed het goed tegen een grote reboundster. Cornee speelde goed als allrounder.”

STAPPEN

De Meeuwen heeft na de zaal twee zeges geboekt. „We hebben in dat opzicht stappen gemaakt. We moeten zorgen dat we niet meer op plek acht komen, zelf denk ik dat we vijfde worden. Ik wil het seizoen goed afsluiten: dat neem je ook mee naar volgend jaar, zodat je dan een goede start kunt maken.”

Overgangsklasse B: Antilopen – De Meeuwen 9-19 (5-7)
Scores De Meeuwen: Romy Bijsterbosch 5, Jarin Bruinekreeft 4, Marrit van de Kamp 2, Lars de Kruijf 2, Yoran Willemsen 2, Anouk van Brenk 1, Cornee IJssennagger 1, Dorinda Kleijer 1, Joas Drost 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie