Anouk van Brenk namens De Meeuwen in balbezit (Archieffoto).
Anouk van Brenk namens De Meeuwen in balbezit (Archieffoto). Foto: Edwin de Kruijf

De Meeuwen stelt teleur

31 januari 2023 om 09:42 Overig

„Dit is echt een deceptie, nadat we vorige week bonuspunten pakten tegen Swift’’, baalde coach Arjan Rietel. Net als in de laatste wedstrijd op het veld tegen Pernix (19-17) lieten de Puttense korfballers zich in de tweede helft verrassen. „Als het belangrijk wordt, staan we er niet. Kennelijk hebben we moeite met een bepaalde druk. Tegen Nieuwerkerk en Swift was die er niet, maar als de druk hoog wordt en het belang zichtbaar, dan doen we niet meer de juiste dingen.”

PUTTEN De Meeuwen had goede zaken kunnen doen op de ranglijst, maar moest de punten achterlaten in Leiden. Nummer laatst Pernix boekte de eerste zege van dit seizoen: 20-17.

De eerste helft leek er nog weinig aan de hand. Na een gelijkopgaand begin (6-6) sloeg De Meeuwen een gaatje: 6-9. Ook na rust (9-10) kwamen de Puttenaren bij 10-13 een paar punten los. „Maar vanaf dat moment zakten we helemaal in, liep het niet meer en mopperden we op elkaar. Het was moeilijk om bij elkaar te blijven en we hielden ons niet meer aan de afspraken. Pernix is een fysieke ploeg die handig was en soms een beetje irritant. Daar zijn wij niet zo goed in. Zelf hadden we veel teveel kansen nodig om een goal te maken. Meerdere opgelegde kansen maakten we niet af. Het was zeer ondermaats.”

Tekenend voor de wedstrijd vond Rietel dat De Meeuwen bij 18-17 een aanval met twee schoten niet wist af te ronden. Pernix scoorde in die beslissende fase wel. „We hadden heel goede zaken kunnen doen. Ik had gerekend op winst op ODIK en Pernix en zes punten halverwege. Nu staan we zevende met vier punten, met Pernix dat in onze nek hijgt.” De Meeuwen krijgt nu een lastig programma met koploper Avanti, GKV en DOS Westbroek. „Thuis tegen Avanti moeten wij super goed zijn om punten te pakken van de vermoedelijke kampioen. Dat is verreweg de beste ploeg.”

Hoofdklasse B: Pernix – De Meeuwen 20-17 (9-10). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 4, Marrit van de Kamp 2, Cornee IJssennagger 2, Nina Filippini 2, Anouk van Brenk 2, Lars de Kruijf 2, Rémon Maarseveen 1, Yoran Willemsen 1, Romy Bijsterbosch 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie