Afbeelding
Foto: Melis Geurts

ZOB collectief beter dan SDC Putten

Overig

„We hebben zeker niet goed gevoetbald, maar kregen aan het begin twee zulke grote kansen, waar er zeker één van in moest. Dat het niet gebeurt is zonde’’, sprak trainer Mark Bakker. Jesse Schuin kreeg de bal na een goede aanval over rechts van Rob Buter, maar tikte van vijf meter naast het doel. Na een pass van Steyn van Ark kon Schuin alleen op de keeper af en raakte de buitenkant van de paal. ZOB scoorde na 18 minuten wel door Robin Stevens. „Hij schoot binnen na een ongelukkig verloren duel en dat is voor mij cruciaal. We verloren teveel duels. Zij waren qua energie en als collectief beter dan wij.”

PUTTEN De start van de tweede seizoenshelft is voor SDC Putten in het water gevallen. Uit tegen ZOB kwam de ploeg van Mark Bakker drie keer op achterstand en dat leidde tot een 3-2 nederlaag. „ZOB toonde meer werklust en heeft daarom de wedstrijd gewonnen.”

SDC Putten kwam in de 27e minuut op 1-1 door Mark Bouwman, die de bal binnentikte nadat Jesse Schuin de bal had voorgegeven bij een dood spelmoment. Drie minuten later was het echter alweer 2-1 voor ZOB, waarbij Colin Koenderman scoorde. „Een situatie waarbij iedereen behalve één speler van ons voor buitenspel stapte.”

SDC Putten ging met 2-2 de rust in, doordat Vincent ter Burg na 45 minuten een strafschop scoorde na een overtreding op Jefta van den Broek. ZOB nam na 53 minuten voor de derde keer de leiding door Dennis Pals. „Een ongelukkige goal, waarna zij achterin bleven staan en speelden om geen doelpunt tegen te krijgen. Wij kregen het daarna niet meer voor elkaar om grote kansen bij elkaar te spelen.”

SDC Putten speelt zaterdag thuis tegen nummer vijf FC De Bilt. „We moeten heel snel leren, want ook FC De Bilt is weer een heel goed team dat samen strijd levert. Als wij daarin niet mee kunnen en minimaal hetzelfde opbrengen, dan hebben we het tegen iedereen moeilijk.”

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 10 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00