Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

SDC Putten verder in beker

20 september 2022 om 09:50 Overig

De start was voor Unicum, maar vrij snel, na 9 minuten, viel de 1-0 door Steijn van Ark uit een voorzet van Jefta van den Broek. Na een afgekeurde goal van Jordy van Selm viel na 26 minuten viel toch de 2-0 door een kopbal van Bouwman, uit een corner van Lars Dekker. Van den Broek kreeg nog een goede kopkans. ,,Dat was een goede fase van ons en het had meer dan 2-0 kunnen zijn”, aldus trainer Bakker. ,,In plaats daarvan kende Unicum een opleving en kwam in vrij korte tijd weer op gelijke hoogte door Jason Lenz en Jaïro Schet. Gezien onze kansen was het zonde dat we het een kort moment even kwijt waren en zo weer op 2-2 stonden. Maar we kwamen na rust heel goed uit de kleedkamer.”

PUTTEN Met een 4-2 overwinning op Unicum heeft SDC Putten zich geplaatst voor de volgende ronde in de districtsbeker. Door dit resultaat is SDC Putten, met 7 uit 3, winnaar geworden van Groep 1-05. Zaterdag start de competitie thuis tegen Montfoort SV’19.

Van den Broek scoorde 3-2 op aangeven van Van Ark, waarbij de doelpuntenmaker de keeper omspeelde. ,,Dat gebeurde in een heel goede fase van ons, Unicum kwam er op dat moment niet aan te pas. Giovanni Hiwat kreeg in totaal drie grote kansen, maar was ongelukkig in de afronding. Hij speelde wel een goede wedstrijd, omdat hij de aandacht van de verdedigers afleidde door zijn acties. Ook was hij betrokken bij de 4-2, hij trok de bal terug op Steijn van Ark die scoorde. Wij hebben de wedstrijd grotendeels gedomineerd tegen een goede tegenstander.”

Montfoort SV’19 is zoals veel ploegen in de eerste klasse A onbekend voor Bakker. ,,Vorig seizoen zijn ze vierde geworden in de eerste klasse C en dit seizoen zijn ze op doelsaldo niet door in de beker.”

Bakker had gehoopt dat zijn ploeg aan het eind van de voorbereiding compleet zou zijn, maar dit blijkt niet het geval. De inzetbaarheid van het viertal Kevin Schmidt, Jesse Schuin, Josh van Lier en Giovanni Hiwat is door blessures twijfelachtig.