Mark Bakker over voorbereiding SDC Putten
Mark Bakker over voorbereiding SDC Putten Marco Jansen

SDC Putten wint maar liefst drie wedstrijden in acht dagen tijd

29 november 2022 om 11:30 Overig

PUTTEN Drie wedstrijden in acht dagen leverden SDC Putten de volle buit op. Na de derbywinst op NSC (2-1) en de bekerzege op vv Hellendoorn (3-1) won de ploeg van Mark Bakker zaterdag ook met 1-3 in Gouda van Olympia.

SDC Putten speelde een goede eerste helft waarin Jesse Schuin de score na 14 minuten opende door goed voor zijn man te komen bij een harde voorzet van Vincent ter Burg. Hier ging een steekbal van Noevel Kasmi aan vooraf en een lange aanvalsopbouw. Ook de 0-2 viel na 41 minuten uit een prima aanval over veel schijven; nu was Steijn van Ark de aangever. Hij passte op Jesse Schuin die vrijkwam in de zestien en met links hard inschoot. Olympia kwam tot één gevaarlijke voorzet die resulteerde in een kopbal over het doel. ,,De eerste helft hadden we vrijwel volledige controle en afgezien van die voorzet niks te duchten. We speelde goed met veel dreiging en Olympia kon alleen met heel veel overtredingen op de been blijven. De 0-2 voorsprong was terecht”, vond trainer Mark Bakker.

Na 56 minuten moest keeper Thodorie Velanas een schot redden dat tegen de lat kwam. ,,Dat was een grote kans en vanaf dat moment ging Olympia verder naar voren spelen en achterin één tegen één. Ze brachten heel snel ballen in onze zestien en door dat vaak te doen zag het er dreigend uit. Het is een aardige ploeg met jonge jongens die energiek zijn. We bleven in die fase redelijk overeind. Toen wij weer wat meer grip kregen en onder de druk uit speelden, scoorden zij echter door een fout van ons.”

In de 72e minuut schoot spits Lion van de Velde de 1-2 binnen. ,,Een pass vanaf hun linkerkant richting de spits, die wel heel gemakkelijk wegdraaide bij Daan Wierenga. Zij bleven na die aansluitingstreffer opportunistisch spelen en dan word je teruggedrongen. Het lukte ons goed te blijven verdedigen.” Er kwam wat meer ruimte en in de 88e minuut viel de derde treffer van Jesse Schuin uit een omschakelmoment. Noevel Kasmi bracht de bal naar voren en Schuin schoot de bal in de verre hoek en stelde zo de punten veilig. Bakker was tevreden. ,,We hebben als team gestreden toen het voetballend niet meer lukte.”

SDC Putten staat nu alleen op de tweede plek met 19 uit 9 en krijgt aanstaande zaterdag 3 december nummer laatst Monnickendam (4 uit 9) op visite.