Verlies bij BOL is ‘zware tegenvaller’ en een dure nederlaag voor SDC Putten

15 november 2022 om 11:59 Overig

PUTTEN SDC Putten kwam zaterdag van een koude kermis thuis. In Broek op Langedijk werd met 2-1 verloren van BOL. Een flinke domper voor trainer Mark Bakker en zijn ploeg, die halverwege nog met 0-1 aan de leiding ging. In de tweede helft draaide het wedstrijdbeeld echter volledig. „Een zware tegenvaller, het verschil mag nooit zo groot zijn’’, vond Bakker. „Ik was boos en gefrustreerd omdat ik er geen rekening mee had gehouden dat ons niveau toch weer zo ver wegzakte.” De eerste helft was in zijn ogen prima. „We hadden na 10-15 minuten een veldoverwicht en kregen genoeg mogelijkheden tot kansen, maar het was te vaak net niet.”

Het bleef bij een doelpunt van Hiwat na 34 minuten. Jefta van den Broek schoot vanaf rand zestien op de paal en de terugkomende bal werd ingetikt door Hiwat.

Bakker hamerde erop dat zijn ploeg goed de kleedkamer uit moest komen en snel de genadeklap uit moest delen, maar het tegenovergestelde gebeurde. SDC Putten kon na rust maar vijf minuten de voorsprong in stand houden. Jack Schoon scoorde een vrije trap en dat gaf BOL kracht. Het tegenoffensiefje van SDC Putten ebde snel weg. „Ze wonnen meer duels en afvallende ballen. Zo kregen ze het middenveld in handen. Ze speelden de bal steeds heel snel vooruit. Daar hadden we veel moeite mee. We kregen geen grip meer op het middenveld. Ik houd niet van excuses, maar het veld en met name de zon maakte het niet makkelijk. Die stond heel laag en scheen scherp in je gezicht, je kon heel lastig diepte zien. We konden het niet meer draaien, het was wachten op de 2-1.” Na 83e minuten kwam de bal bij een korte corner via de kluts bij Jeroen Korver, die binnen schoot. „Wij gingen daarna heel opportunistisch spelen en brachten alle ballen in de zestien. Dat leverde behalve een enorme kans voor Jesse Schuin niet veel op.”

Voor SDC Putten was het een dure nederlaag, het zakte naar de gedeelde plek drie met Zuidvogels, FC De Bilt en BOL. „De eerste periode winnen kan nu niet meer want de nummer 1 en 2 (Montfoort en ZOB) spelen tegen elkaar en één van die teams wordt het.”

SDC Putten speelt zaterdag de derby tegen NSC. „Het is aan ons om te zorgen dat we allemaal weer een voldoende halen en goed spelen.”

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie