De Meeuwen kan lang mee met GKV; Yoran Willemsen maakt rentree

6 december 2022 om 16:08 Overig

De start van de Puttense korfballers was overdonderd (3-0) en de voorsprong werd uitgebreid naar 7-2. „We overrompelden GKV met onze energie en de tactiek en zo kwamen wij voor. We konden dat de eerste 20 minuten heel goed volhouden. Maar het vergde heel veel energie en het was lastig om dat vast te houden. De eerste helft speelden we als team heel goed, maar de rust kwam voor ons net iets te laat’’, sprak Yoran Willemsen. Hij keerde terug in de basis en droeg ook weer de aanvoerdersband. Met drie doelpunten in de eerste helft zorgde hij er mede voor dat De Meeuwen het gaatje tot 10-7 hield. Maar GKV kwam door drie goals op rij nog voor rust langszij.

PUTTEN De Meeuwen bood in de eerste thuiswedstrijd in de zaal GKV ruim een helft prima partij (10-10), maar na rust had de ploeg uit Gorinchem de langste adem: 15-23.

De tweede helft bleef de thuisploeg tot 14-15 in het spoor, maar daarna liep GKV uit naar 14-22. Willemsen: „Zij zijn gewend om op dit niveau (hoofdklasse) te spelen en hielden het makkelijker vol dan wij. De energie die we verdedigend moesten leveren, ging ten koste van de aanval, we kwamen tot mindere kansen.” Willemsen kon terugzien op een prima rentree, nadat hij er zeven maanden uit had gelegen. Hij was fit en pijnvrij. „Ik heb in de wedstrijd van het veldseizoen in april een slijmbeursontsteking opgelopen in mijn knie. Daar ben ik in september aan geopereerd. Daarna heb ik het rustig opgebouwd en heb vorige week en de week ervoor in het tweede gespeeld. Door de blessure van Jesse van Os mocht ik aansluiten bij 1. Ik heb de hele wedstrijd gespeeld en had geen moment last.”

Scores De Meeuwen: Dorinda Kleijer 3, Yoran Willemsen 3, Cornee IJssennagger 2, Romy Bijsterbosch 2, Rémon Maarseveen 2, Nina Filippini 1, Lars de Kruijf 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie