Nieuwe speelster Anouk van Brenk namens De Meeuwen in balbezit tegen Unitas.
Nieuwe speelster Anouk van Brenk namens De Meeuwen in balbezit tegen Unitas. Foto: Edwin de Kruijf

De Meeuwen geeft jeugd kans ‘We proberen de selectie nog te versterken’

29 augustus 2022 om 18:49 Korfbal

PUTTEN De Meeuwen is het nieuwe seizoen begonnen met een tweede plaats in het toernooi om de Broekhuis Veluwe Cup. Donderdag wonnen de Puttense korfballers in een goede wedstrijd met 19-12 van mede-overgangsklasser Dindoa. Op zaterdag was Unitas, uitkomend in de hoofdklasse, met 14-21 te sterk.

Trainer Ruud Willemsen moet diverse nieuwe spelers inpassen na het vertrek van Laura van Winkoop (Unitas) en Renske Arendsen (gestopt door werk) en Ezra Bijsterbosch (gestopt door blessure). Daar kwam vorige week het plotselinge afscheid van Jasper Luitjes bij. „Hij had er niet zoveel plezier meer in en kon en zich niet meer helemaal opladen. Het heeft te maken met vrienden buiten korfbal en werk. Een onverwacht en vervelend nieuwsbericht, maar de groep heeft het goed opgepakt. Tegen Dindoa speelden we een prima pot, maar we zijn ook nog zoekende omdat Anouk van Brenk van TZ moet worden ingepast. Het betekent ook dat er kansen komen voor anderen.”

Zo heeft Lars de Kruijf, overgekomen van de A-junioren, bijna alles meegedaan en ook Jesse van Os uit het tweede team kreeg veel speelminuten. „Spelers die anders niet in aanmerking komen, maken nu wel aanspraak op een basisplaats en doen het hartstikke goed. Dat was leuk om te zien. Jesse speelde in het tweede heel wisselvallig, maar als hij bij het eerste meetrainde, vond ik dat hij een heel ander niveau liet zien. Tegen Dindoa stond hij zijn mannetje in de rebound, speelde een goede wedstrijd en maakte vier goals. Tegen Unitas deed hij het best redelijk tegen Thomas Hoekstra, qua inzicht hun slimste korfballer. Maar Unitas is net wat verder dan wij, ook op conditioneel vlak.”

In de beginfase was daar nog niets van te zien, want De Meeuwen nam een 4-2 en 5-3 voorsprong. „We zijn er vol in gegaan met bluf en goed voorverdedigen. We kwamen brutaal op voorsprong. Daarna merkte ik dat we het met pressie verdedigen conditioneel niet volhielden. Toen het minder werd, liep Unitas in een fase over ons heen, kwam voor en liep uit. De vijf minuten voor rust waren heel slecht: we kregen twee goals tegen waar we niet verdedigden en drie aanvallen kregen we zelf geen kans. Die momenten aan het eind van een helft gaan we harder nodig hebben dus moeten dan slimmer spelen. Het was wel heel leuk dat we in de finale stonden, het was ook heel druk langs de lijn. Ik was erg blij met dit toernooi met twee hele wedstrijden. De Veluwe Cup is een mooi toernooi dat we hopelijk nog wat kunnen uitbreiden met clubs uit de omgeving.’’

Willemsen vindt dat De Meeuwen dit jaar een minder ervaren groep heeft, waar niet zo veel achter zit. „Het zou mooi zijn als we nog wat breder worden. Er staat een goede groep, die als we fit blijven, best wat punten kan pakken dit seizoen. Yoran Willemsen is nog geblesseerd en moet 8 september voor een test van zijn knie naar het ziekenhuis. Nina Filippini, Julia van de Kamp en Anouk van Brenk zijn er bij de dames bij. Zij doen het goed en maken het elkaar flink lastig. Ik heb nog geen idee of ik daar keuzes in ga maken.” De Meeuwen speelt zaterdag tegen Korfbal League ploeg Blauw Wit Amsterdam (15.30 uur).

Veluwe Cup, finale: De Meeuwen - Unitas 14-21 (6-12). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 4, Dorinda Kleijer 4, Lars de Kruif 2, Romy Bijsterbosch 2, Anouk van Brenk 1, Jesse van Os 1.

Donderdag:

De Meeuwen - Dindoa 19-12 (7-4). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 5, Jesse van Os 4, Romy Bijsterbosch 3, Dorinda Kleijer 3, Nina Filippini 2, Anouk van Brenk 1, Cornee IJsennagger 1, Lars de Kruif 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie