Dorinda Kleijer in de aangeefpositie voor Romy Bijsterbosch en Cornee IJssennagger (links).
Dorinda Kleijer in de aangeefpositie voor Romy Bijsterbosch en Cornee IJssennagger (links). Foto: Wim Bos

De Meeuwen mist teveel kansen, schutters ODIK maken verschil

18 december 2022 om 15:39 Korfbal

PUTTEN - De Meeuwen en ODIK streden in speelronde om de eerste punten in de strijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse B. De derby was hierdoor al een vroege degradatiekraker met grote belangen. De aanwezigheid van Bas Noordermeer en Jesse Visser bij ODIK maakte het nog wat extra beladen.

Beide spelers begonnen dit seizoen bij De Meeuwen, maar kregen te horen dat ze de zaalcompetitie in het tweede kwamen en besloten te vertrekken. In het shirt van ODIK namen ze sportief revanche en waren met zes en vier goals belangrijk voor hun ploeg. De Meeuwen zette daar aanvankelijk een sterk collectief tegenover dat over bijna alle schijven tot scoren kwam. Via 6-2 leek er weinig aan de hand, maar De Meeuwen kon het niveau niet vasthouden en de Barnevelders slopen dichterbij. Dankzij twee fraaie goals van Lars de Kruijf was de voorsprong bij rust minimaal: 12-11.

Na rust nam ODIK met drie goals het initiatief over en moesten de Puttenaren in de achtervolging. Nina Filippini ging meescoren en ook Kleijer ontworstelde zich aan de druk van Jesse Visser. IJssennagger voerde de verdedigende druk op Noordermeer steeds wat verder op. Maar bij ODIK hadden ook Cees Snoei en Milko van Golberdinge na rust hun vizier scherp staan. Andrea Jansen uit het tweede viel goed in met drie goals. Romy Bijsterbosch maakte ook drie doelpunten maar miste ook twee strafworpen. De details gaven de doorslag in het nadeel van de Puttense korfballers. In de laatste vijf minuten kwamen ze drie keer op één punt, maar ODIK had het laatste woord: 23-26.

„Het was een lekker felle wedstrijd. Net als tegen GKV begonnen we weer ijzersterk, maar de energie ging wat naar beneden en dat moeten we langer volhouden. We willen meer vanuit beweging spelen, dat kost energie. ODIK heeft heel goed naar de mogelijkheden heeft gespeeld. Ook Jesse en Bas hebben een goede wedstrijd gespeeld. De schutters van ODIK schoten van grote afstand raak, maar wij wilden zorgen dat ze op hun verkeerde been uitkwamen en dat gebeurde een aantal keer niet”, zei coach Arjan Rietel over de verdedigende afspraken. „We hebben ook drie strafworpen gemist en een aantal cruciale. Het is op details beslist.”

Dorinda Kleijer en Cornee IJssennagger stonden tegen hun oud-ploeggenoten. Kleijer „We waren allebei gefocust op het korfbal, dan is het lekker als je scoort of goed verdedigt. Ik word daar scherper van.” Zij vond dat De Meeuwen het verlies aan zichzelf te danken had. „We hadden weer een vliegende start, dat gaf vertrouwen, maar we konden de energie en scherpte niet vasthouden. We misten heel belangrijke kansen, stippen en vrije doorloopballen, waardoor we niet gelijk kwamen. Als zij vier kansen krijgen, valt de goal aan de andere kant, dat werkt ook mentaal door. We moeten naar onszelf kijken.’’

Kleijer was blij met de ambiance met het publiek in de Meeuwenhal. „We worden misschien niet eerste maar hebben wel de beste supportersclub. MAD staat 50 minuten achter ons en daar zijn we als selectie enorm dankbaar voor.”

Hoofdklasse B: De Meeuwen - ODIK 23-26 (12-11). Scores De Meeuwen: Cornee IJssennagger 4 (1 strafworp), Romy Bijsterbosch 3, Nina Filippini 3, Andrea Jansen 3 (1), Dorinda Kleijer 3, Lars de Kruif 2, Yoran Willemsen 2, Rémon Maarseveen 2, Julia van de Kamp 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie