Dorinda Kleijer in een verdedigende rol tegen Saskia Lieman.
Dorinda Kleijer in een verdedigende rol tegen Saskia Lieman. Foto: Rik van den Bos

Dindoa is De Meeuwen de baas

Korfbal

Ermeloërs in flow, Puttenaren zoeken vastigheid

ERMELO De Veluwse korfbalderby tussen Dindoa en De Meeuwen werd afgezien van de eerste 25 minuten, toen het 8-8 was, nooit echt spannend. De Ermeloërs sloegen voor rust een gaatje (12-8) en tien minuten na de pauze liep het verschil op naar tien goals (21-11). De Puttenaren konden de schade in de slotfase nog wat beperken (24-18).

Marco Jansen

De Puttenaren kenden een beladen week met het vertrek van Bas Noordermeer en Jesse Visser. „Ruud Willemsen en ik hebben afgelopen week een keuze gemaakt om 4 om 4 te gaan spelen en daar zaten zij niet bij. Zij wilden niet in Meeuwen 2 gaan spelen en zijn daarom gestopt’’, legde Arjan Rietel uit. Hij coachte alleen omdat Ruud Willemsen werd gebeld en vanwege privéredenen uit Ermelo vertrok nog voor de wedstrijd begonnen was. „Ik denk niet dat dit van invloed is geweest, we zitten al langere tijd in een slechte reeks en winnen weinig wedstrijden. Wat niet wil zeggen dat we geen verwachtingen hadden. We begonnen goed, maar door individuele fouten en slapte in de duels kreeg Dindoa de overhand. De dames hebben het goed gedaan, maar de mannen hadden het behoorlijk lastig. We konden na rust het gat niet verkleinen en dan weet je dat het heel lastig wordt om de wedstrijd nog te kantelen. Compliment dat ze nog wel bleven werken. Dindoa nam gas terug, daarvan hebben we geprofiteerd. De schade is met zes goals redelijk beperkt, maar als het verschil tien was geweest, hadden we ook niet mogen mopperen.”

De Meeuwen kan het vertrek van vijf basisspelers moeilijk opvangen en staat zesde, maar net boven de degradatiestreep. „Voor ons was het al duidelijk dat het lastig zou worden omdat we kwaliteit hebben ingeleverd. Eén speler kan nooit het verschil maken, dat moet je met elkaar doen. De verwachtingen hebben we vrij snel bijgesteld. We moeten gaan voor handhaving. Tegen Pernix wordt volgende week een cruciale wedstrijd.”

Dorinda Kleijer (25) is in haar zesde seizoen ineens een bepalende speler. Ze stond tegen Saskia Lieman en Marinda Vliek en was erg teleurgesteld na afloop. „Voor het teamgevoel was een goed resultaat heel fijn geweest. We hebben nieuwe spelers in de selectie en missen ervaring. Ik ben voor het eerst in de positie dat ik meer verantwoordelijkheid draag en die verwachting leg ik mezelf ook op. Het is nog erg zoekende met elkaar en voor de onderste plekken spelen ben ik ook niet gewend. He is een moeilijke tijd, maar ondanks tegenslag op tegenslag proberen we positief te blijven. We hebben nu vastigheid nodig om aan een team te bouwen en op elkaar in te spelen.”

Bij Dindoa is die stabiliteit er wel. De ploeg kon makkelijk het gemis van Mark Bronkhorst (corona) opvangen door de ervaren Jonathan van der Beek. Ook waren de Ermeloërs voor de doelpunten veel minder afhankelijk van een paar spelers, zoals De Meeuwen dat van Jarin Bruinekreeft en Kleijer was. „Ons vak liep lekker, we speelden elkaar goed vrij en de schoten vielen goed’’, keek aanvoerder Bjarne Sinneker (27) terug. Hij scoorde er zes en hield Bruinekreeft op hetzelfde aantal. „Als vak is het goed gelukt om hem zo min mogelijk te laten scoren.”

Schotpoging Saskia Lieman
Dorinda Kleijer in balbezit.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Eindejaars Energiebespaaractie voor de inwoners van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem 17 uur geleden
Afbeelding
Even terug naar de jaren vijftig met The Wieners, deze band treedt op in Theater Stroud Putten 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
In Putten werden 43 bestuurders betrapt op rijden onder invloed 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Putters en Puttenaren 2; de geschiedenis van Putten in levensverhalen 22 uur geleden
Afbeelding
ABN AMRO: baan in horeca minder populair bij jongeren 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Grieta en Karel hadden 240 pleegkinderen: Nijkerkse documaker filmde hun verhaal 6 dec, 20:00
Afbeelding
SDC Putten onderuit tegen nummer laatst 6 dec, 17:00
advertentie

Regiotreffers

advertentie
Logo
advertentie