PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Putten

De Meeuwenspeelster Lieve Kroes uit Putten is geselecteerd voor Oranje onder 17

Overig
Foto: Eigen foto
5 jan 2023, 16:20
Lieve Kroes is de eerste speelster van De Meeuwen die geselecteerd is voor Oranje onder 17.
Lieve Kroes is de eerste speelster van De Meeuwen die geselecteerd is voor Oranje onder 17.
PUTTEN

Met twee golden goals viel Lieve Kroes op tijdens de tweede dag van de Talenten Challenge. De 16-jarige korfbalster van De Meeuwen werd vijfde met het team van district Oost, maar kreeg ’s avonds het belangrijkste nieuws te horen. Zij werd gekozen in TeamNL U17 en is daarmee de eerste Meeuwenspeelster in deze leeftijdscategorie.

Na twee coronajaren was er weer een Korfbal Challenge in het Topsportcentrum van Rotterdam, een evenement waar de beste (jeugd)spelers van Nederland zich kunnen laten zien aan het grote publiek. Lieve Kroes nam op 27 en 28 december deel met het selectieteam onder 17 jaar van district Oost. De verwachtingen waren hoog omdat dit team tijdens de Pre Challenge op 25 oktober in Papendrecht al een eerste plaats had behaald en ook het toernooi op Hemelvaartsdag had gewonnen. Maar op dag 1 van de Talenten Challenge liep het minder goed. „De eerste wedstrijd tegen Tsjechië onder 19 wonnen we nog met 4-5, maar daarna zat het er echt niet meer in. We wonnen drie keer, speelden één keer gelijk (tegen latere winnaar Zuidwest) en verloren drie keer. Hierdoor konden we op dag 2 alleen nog voor plek 5 gaan.”

De volgende dag ging het een stuk beter, zowel met het team als met Lieve zelf. Daarbij kwam dat alle ‘Oranjegangers’ uit de voorselectie de voorkeur kregen om zichzelf te laten zien aan de bondscoaches. Lieve kwam twee volledige wedstrijden in actie. Opnieuw was Tsjechië U19 de eerste opponent, nu moest bij 12-12 een golden goal uitkomst geven...

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie