Afbeelding
Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Buurtvereniging viert feest

18 augustus 2022 om 08:00 Overig

Iedereen welkom bij feest in Krachtighuizen

PUTTEN Op 17 februari 2022 bestond Buurtvereniging Krachtighuizen precies vijfentwintig jaar. En dat wordt zaterdag 20 augustus groots gevierd met iedereen die de buurtvereniging een warm hart toedraagt.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

,,Het had niet veel gescheeld of Buurtvereniging Krachtighuizen had haar vijfentwintigjarig bestaan niet eens kunnen vieren. We hebben lastige jaren achter de rug”, vertelt voorzitter Edith van Hoek. ,,Door corona konden we lange tijd niets organiseren, maar de aflossing van ons pand ’t Krachtig Huus en de overige kosten liepen natuurlijk wel gewoon door. We dachten vorig jaar pas na de zomer weer met onze activiteiten te kunnen opstarten en het bestuur zat hier regelmatig met de handen in het haar. Toen we in juni alweer wat mochten door de versoepelingen hebben we alles op alles gezet om heel veel te organiseren. Daardoor kwam er weer geld in het laatje. Die paar maanden eerder open hebben ons echt gered. Toen we uiteindelijk ook nog te horen kregen dat we op coronasteun van de gemeente Putten konden rekenen begon voor ons de zon weer te schijnen. Mede door de steun van de gemeente kunnen we ons vijfentwintigjarig jubileum nu wat groter vieren.”

Secretaris Henk van Woerden vult aan: ,,We zijn geen rijke vereniging, hoewel dat wel regelmatig gedacht wordt. Dat heeft er alles mee te maken dat we een eigen pand hebben en dat we beoordeeld worden op de overwaarde van het pand. Maar we hebben echt op het randje van het opheffen van de vereniging gestaan. We hebben hier ook regelmatig gesprekken met de gemeente over gehad. Toch hebben we ook veel geleerd van de afgelopen jaren. We kwamen als bestuur voor dingen te staan die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Nu hebben we nog te kampen met de stijgende energieprijzen. Maar we zien de toekomst zonnig tegemoet. Als bestuur van de buurtvereniging willen we, naast de activiteiten die we doen, ook maatschappelijk betrokken zijn. We stellen daarom ons buurthuis open voor diverse activiteiten.”

Hans van Dijk is erelid vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de buurtvereniging. Hij trad in april af maar heeft zich acht jaar ingezet als bestuurslid. Maar daarvoor en ook na zijn aftreden zet hij zich nog steeds in voor de buurtvereniging. ,,Ik doe alles in en om het buurthuis en blijf ook meehelpen als vrijwilliger achter de bar”, vertelt Hans.

,,We hebben een mooi clubje vrijwilligers die vaak verschillende taken hebben. Vergeet niet dat ons gebouw moet worden schoongemaakt en ook onderhoud nodig heeft. Daarnaast moeten er bardiensten worden gedraaid. Bijna iedere dag is er wel wat te beleven in ‘t Krachtig Huus en voor deze activiteiten hebben we vrijwilligers nodig. We hebben een vast team van vijftien vrijwilligers. Op dit moment weten voornamelijk de oudere inwoners de weg naar het buurthuis te vinden. We gaan de komende tijd nadenken wat we voor onze jongeren kunnen doen. Hier ligt nog wel een uitdaging”, aldus Edith.

Op zaterdag 20 augustus is het dan eindelijk zover. ,,We vieren ons jubileumfeest van 14.00 uur tot 20.00 uur en iedereen is welkom. Er is eten en drinken en er zijn diverse activiteiten te doen. Zo hebben we een rodeostier, gaan we blik gooien, stokvangen en hebben we een prijsvraag. We bouwen een kinderplein op met een springkussen, schminken en ballonnen. En ook livemuziek zal niet ontbreken Om 17.00 uur komt Paddy’s Passion optreden. Iedereen is van harte welkom om dit feest samen met ons te vieren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie