wethouder Koekkoek
wethouder Koekkoek Gemeente Putten
FONTANUSPLEIN 1

Het gras bij de buren

9 februari 2022 om 12:12 Column

Buren kijken naar elkaar. De nieuwe auto van de buurman, de nieuwe heg van de buren; er ontgaat ons niet veel. 

Dat geldt ook een beetje voor gemeenten. Ook wij kijken goed wat er bij de buurgemeenten gebeurt. En andersom gebeurt dat ook.
Niets menselijks is ons vreemd.

FOEILELIJK Afgelopen zomer lieten twee bezoekers uit buurgemeente Ermelo, via een ingezonden brief, weten onze nieuwe pleinen maar foeilelijk te vinden. Dat mag.

Zeker omdat die vermeende lelijkheid het duo er niet van weerhield om hun boodschappen in Putten te doen.

Uit de onderzoeken die wij recent hebben gedaan, blijkt dat Putten het qua vertier voor jongeren aflegt tegen omliggende plaatsen als Ermelo en Harderwijk. Dat is niet leuk om te lezen.

AFVALBELEID Maar het gras bij de buren is niet altijd groener! In Harderwijk is op dit moment veel te doen over het afvalbeleid. U heeft er wellicht wat van meegekregen. 

Een van de lijsttrekkers in Harderwijk gaf aan dat er een nieuw afvalbeleid moet komen. En wat hem betreft hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden: ,,Er kan gekozen worden voor het systeem dat in Putten al vele jaren goed functioneert. Putten loopt daarmee al jaren voorop”.

VERDIENSTE Dát is natuurlijk wél leuk om te lezen. En de betreffende lijsttrekker heeft gelijk. 

Wij doen het goed op afvalgebied. Wij hebben weinig restaval. 

Bovendien wijst onderzoek uit dat restafval uit Putten ook echt restafval is. Het bevat nagenoeg geen papier, textiel en groente- fruit en tuinafval. 

Voor de goede orde: dat is niet de verdienste van ons als gemeentebestuur. Dat is uw verdienste.

Wij doen als Putten de afvalinzameling zelf. Met eigen mensen, met eigen auto’s. Zonder al te veel overhead dus en zonder al te veel gedoe. Daarmee zijn wij vrij uniek in ons land. 

En hierdoor houden wij de tarieven, ook in vergelijking met andere gemeenten, relatief laag. Met dank aan u allen. Met dank ook aan de noeste werkers van de gemeentelijke buitendienst. Als het gaat om ons afval dan is het gras in Putten hartstikke groen!

Roelof Koekkoek, wethouder 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie