Amber en Kady in gesprek met inwoners over de gemeenteraadsverkiezingen.
Amber en Kady in gesprek met inwoners over de gemeenteraadsverkiezingen. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Enquete onder de marktbezoekers

15 maart 2022 om 12:33 Overig

PUTTEN De leerlingen van groep 8 van basisschool De Pelikaan waren vorige week woensdag op de markt te vinden. Zij hielden een enquête met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen onder de marktbezoekers.

‘Weet u dat de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart gehouden worden’ en ‘gaat u stemmen’ waren een van de eerste vragen op het formulier. Ook wilden de leerlingen weten op welke partij men van plan is te gaan stemmen en of de inwoners deze verkiezingen belangrijk vinden. Verder werd gevraagd of inwoners op de hoogte zijn van de partijen die meedoen aan de verkiezingen en waarom ze op een bepaalde partij willen stemmen. Ook werd de geënquêteerden gevraagd om een cijfer te geven voor het wonen in Putten.

Het groepje van Amber van der Ziel, Kady Borgers, Thomas Winkelaar, Carmen Muis en Sem Peters had zich opgesplitst in twee groepen. De leerlingen hadden bedacht dat ze op deze manier meer mensen konden aanspreken. Amber en Kady gingen samen op pad en spraken mensen aan met de vraag of ze in Putten wonen. Zeer regelmatig hoorden de meisjes dat dit niet het geval was. Amber en Kady liepen dan snel door met de woorden: ,,Dan houdt het op.” Toch waren ook behoorlijk wat mensen wel bereid om de vragenlijst in te vullen.

De leerlingen vonden het een leuke opdracht en mede door het mooie weer vond niemand het een straf om een paar uur op de markt door te brengen. In de klas worden de gegevens later uitgewerkt. Ook juf Elma en meester Bob ontkwamen er niet aan om een enquêteformulier in te vullen.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie