Wilbert van den Burg heeft op de voorbumper van de Toyota Yaris het logo van BDU Media.
Wilbert van den Burg heeft op de voorbumper van de Toyota Yaris het logo van BDU Media. rallypicture.nl

Plannen voor rallywedstrijd in Zeewolde en Nunspeet in voorjaar 2023

Autosport

ZEEWOLDE Wilbert van den Burg (48) uit Doornspijk is niet alleen fanatiek als deelnemer in de Toyota Yaris wedstrijdklasse, ook wil hij het publiek laten genieten van het spektakel tijdens de verschillende proeven. Daarom wil de ondernemer op 1 april 2023 een rallywedstrijd organiseren in deze regio met proeven in Zeewolde en Nunspeet. Dat zal de eerste keer zijn.

Afgelopen weekend werd hij samen met Niek Oude Luttikhuis derde in de Toyota Yaris Challenge in Hengelo. Daarmee is het Nederlands Rallykampioenschap van zeven wedstrijden afgesloten. Van den Burg had zelf begin april een rallywedstrijd in Zeewolde en Nunspeet willen organiseren, maar dat kwam niet rond. „Na de coronajaren was dit lastig, de vergunning moet je 10 weken vóór het evenement aanvragen. De onzekerheid was vanwege de op dat moment geldende regelgeving nog te groot. Dat financiële risico konden we niet nemen.”

Nu richt hij zich op het voorjaar van 2023. Op zaterdag 1 april, een week voor Pasen, wil hij de Visual Art Rally in Zeewolde en Nunspeet organiseren en is nog in gesprek met een derde gemeente in de regio. „We hebben onze wensen besproken en er is draagvlak voor dit eendaags evenement. Gemeente Zeewolde en Nunspeet kijken samen met ons hoe we dit organiseren. Mijn bedrijf Visual Art is sinds een half jaar verhuisd naar Zeewolde en samen met andere bedrijven wil ik iets leuks organiseren op het industrieterrein. Ik denk aan een rondeproef op het Trekkersveld, rond 17.00 uur, zodat bedrijven er geen hinder van hebben. In totaal zijn er drie proeven die door de deelnemers drie keer gereden worden. Alleen dan is er het wedstrijdelement en zoek je de grens op met je auto. De verbindingsroutes van proef naar proef worden volgens de verkeersregels gereden. Die proeven zijn volledig afgezet en worden ’s ochtends verkend door de teams. Doordat proeven in het buitengebied zijn, trekt dat extra mensen naar de campings. Zo kunnen we wat betekenen voor de lokale middenstand. Ik hoop op een mooi deelnemersveld en ga de Visual Art rally zelf ook rijden.”

Van den Burg heeft al ervaring met het organiseren van rallywedstrijden. Hij zit sinds dit jaar in het bestuur van de Visual Art Rally, waar hij vijf jaar geleden zijn bedrijfsnaam aan verbonden heeft. De wedstrijd was al vier keer in de regio Barneveld, voor het laatst in 2019. Nu kiest hij voor Zeewolde, waar zijn reclameproductiebedrijf voor o.a. gevelreclame en autobelettering nu gevestigd is. „De rally is een showroom voor onze producten. We plaatsen beachvlaggen, hekken en doeken langs de proeven en bedrukken kleding voor de officials en startschilden met startnummers. Het start finish podium kunnen we mooi aankleden.”

De BDU is mediapartner van de Visual Art Rally wat onder meer tot uiting komt op de startschilden met startnummers, bij het start- en finishpodium en op het serviceterrein. Het logo van de BDU is ook nog steeds zichtbaar op de voorbumper van de Toyota waarmee Van den Burg rijdt. „Ik heb het logo op onze auto gezet omdat de klik goed is en ik dit een leuke samenwerking vind.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Eindejaars Energiebespaaractie voor de inwoners van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem 16 uur geleden
Afbeelding
Even terug naar de jaren vijftig met The Wieners, deze band treedt op in Theater Stroud Putten 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
In Putten werden 43 bestuurders betrapt op rijden onder invloed 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Putters en Puttenaren 2; de geschiedenis van Putten in levensverhalen 21 uur geleden
Afbeelding
ABN AMRO: baan in horeca minder populair bij jongeren 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Grieta en Karel hadden 240 pleegkinderen: Nijkerkse documaker filmde hun verhaal 6 dec, 20:00
Afbeelding
SDC Putten onderuit tegen nummer laatst 6 dec, 17:00
advertentie

Regiotreffers

advertentie
Logo
advertentie