De selectie van De Meeuwen seizoen 2023-2024 met veel vertrouwde gezichten.
De selectie van De Meeuwen seizoen 2023-2024 met veel vertrouwde gezichten. Foto: Charlotte Kroon

De Meeuwen slaat met vertrouwde gezichten nieuwe weg in: ‘Meer kansen creëren’

10 september 2023 om 14:18 Korfbal

De Meeuwen verloor bij de start van de competitie met 23-21 van NKC’51 in Nijverdal. De eerste helft ging gelijkop en stonden de teams om de beurt op voorsprong tot de 13-13 ruststand. Na rust zakte De Meeuwen weg en liep de thuisploeg weg naar 21-15. Van 22-17 stokte de inhaalrace van de Puttenaren bij 23-21.

„De eerste helft was er weinig tot geen verschil. Na rust waren we de draad kwijt en deed de tegenstander alleen maar goede dingen. Als je niet meer weet wat je moet doen wordt het een mentale kwestie. Toen NKC wat gas terug nam, konden we in de laatste minuten nog vier doelpunten scoren”, sprak trainer Arjan Rietel, die ook pluspunten zag.

We hebben overall heel veel kansen gecreëerd, 110 stuks is voor het veld prima. Dan is het wel zaak dat het rendement tegen de 25 procent moet zijn. Maar als je dat niet haalt, moet je nog meer kansen nemen en het verdedigend dicht houden. En dat ging niet goed.” De Meeuwen schoot 19 procent raak en kon verdedigend geen grip krijgen op de sterke NKC-schutters. „We probeerden verschillende tactieken in de verdediging, maar wij hielden veel moeite met hun goede heren. De verhouding was 20 goals voor hun mannen en drie voor hun vrouwen, die ondersteunend wel belangrijk waren in het samenspel.”

In zijn vierde seizoen bij De Meeuwen en zijn eerste als hoofdcoach, is Arjan Rietel met de Puttense korfballers een nieuwe weg ingeslagen. „Ik vind doelpunten maken belangrijk, want als je niet scoort, win je sowieso niet. Daar is onze manier van spelen nu op gericht, maar het was zaterdag nog niet goed genoeg. Aanvallend structuur inbrengen, duidelijke afspraken maken. Goede kansen nemen en dan ook afronden, daar moeten we aan werken.” In een ‘redelijke’ voorbereiding werden de oefenwedstrijden tegen Spirit (17-18), Oost-Arnhem (10-17) en DOS Westbroek (13-16) verloren.

De trainer, die net als vorig jaar geassisteerd wordt door Fred Staarman, weet inmiddels waar de verbeterpunten bij De Meeuwen liggen. „Ik ken de spelers inmiddels vrij goed en ben met ze in gesprek over allerlei dingen. Dit team heeft al jaren geen mensen die even de boel oppakken en aansturen, dat moet echt vanaf de kant gecoacht worden. Als de tegenstander beter wordt, dan moet je daar wat tegenover stellen. Het korfbalinzicht, waar anticipeer je op, is al jaren het probleem. Jarin Bruinekreeft zal dat in het veld als aanvoerder moeten gaan sturen. De bewustwording bij de spelers moet ook omhoog.”

Het eerste team kent het komend seizoen de bekende gezichten. Bij de mannen zijn dit Jarin Bruinekreeft, Yoran Willemsen, Lars de Kruijf en Cornee IJssennagger. Marrit van de Kamp, Romy Bijsterbosch, Dorinda Kleijer en Anouk van Brenk vormen het dameskwartet. „Het beleid van de club is vijf om vijf spelen, maar omdat we in het begin te weinig mensen in de selectie hadden is door de technische commissie besloten tot vier om vier spelen in het veldseizoen. Nina Fillippini is daardoor in het tweede begonnen. De selectie is inmiddels aangevuld met Martijn van Beek, een A-junior die aanvankelijk in het derde begon. Hij heeft nog wel veel te leren.” 

NKC’51 – De Meeuwen 23-21 (13-13). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 8, Romy Bijsterbosch 5, Marrit van de Kamp 3, Lars de Kruijf 3, Anouk van Brenk 1, Dorinda Kleijer 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie