Lars de Kruijf lost een schot, onder de korf heeft Yoran Willemsen zijn positie ingenomen.
Lars de Kruijf lost een schot, onder de korf heeft Yoran Willemsen zijn positie ingenomen. Foto: Edwin de Kruijf

De Meeuwen sluit af met winst: ‘Handhaving in hoofdklasse is terecht’

3 april 2023 om 16:33 Korfbal

PUTTEN In de laatste zaalwedstrijd hadden de korfballers van De Meeuwen nog een appeltje te schillen met Pernix. De ploeg uit Leiden was eerder dit seizoen zowel op het veld (19-17) als in de zaal (20-17) in de uitwedstrijd te sterk gebleken. Dit keer nam De Meeuwen revanche en hield de punten thuis: 18-14

De Meeuwen moest het doen zonder topscorer Jarin Bruinekreeft die aan het eind van de donderdagtraining uitviel met een enkelblessure. Zijn vervanger was Joas Drost. De A-junior bleek een uitstekende invaller, want niet alleen scoorde hij zes keer, ook hield hij de schutter van Pernix verdedigend in toom. „Jarin scoort heel makkelijk en zijn doelpunten kun je niet in je eentje overnemen. Joas heeft een deel opgevangen en ook Nina Filippini heeft er in het andere vak zes gescoord en bewijst dat zij het aankan. Joas heeft ook heel goed verdedigd, wat heel knap was in zijn basisdebuut in de Meeuwenhal. Hij heeft Jarin meer dan goed vervangen”, vond aanvoerder Yoran Willemsen.

De Meeuwen keek tot 3-4 tegen een kleine achterstand aan en kwam voor rust moeizaam los van Pernix: 7-5. Bij 9-8 werd het gaatje wel geslagen en liep de thuisploeg weg naar 13-9. Pernix bleef tot 15-12 in de wedstrijd, maar toen het verschil vijf werd, was het gespeeld. „Pernix is een lastige ploeg om tegen te spelen: ze zijn fysiek en kunnen een prima balletje gooien. Ze bleven lang aan het elastiek hangen, we hadden ze al eerder op vier doelpunten willen zetten. Maar we hebben verdiend gewonnen. We waren beter, maar ons schotpercentage was niet zo hoog”, aldus Willemsen, die de oorzaak zocht in de gewisselde samenstelling waardoor De Meeuwen aanvankelijk zoekende was. „Ik had nog nooit met Lars de Kruijf gespeeld. Doordat Joas erbij kwam hadden we wat wisselingen in de vakken waar we niet in hadden getraind.”

Voor de Puttenaren kwam zo een positief einde aan een zaalseizoen dat zo moeizaam was begonnen met vier nederlagen. In de vijfde wedstrijd volgde de ommekeer met een 14-22 zege op Nieuwerkerk. Cruciaal was de winst op 11 maart in Barneveld tegen ODIK (13-26) waarmee de belangrijkste concurrent in de strijd om handhaving werd afgeschud. ,,Toen we van ODIK wonnen werd het voor hun heel lastig. Wij hadden die tweede wedstrijd iedereen fit en dan zijn wij beter. We hebben de wedstrijden tegen de middenmoot in punten omgezet en eindigen op een mooi aantal van tien punten. Dat hadden er misschien nog wat meer kunnen zijn. Tegen Avanti (15-17) en GKV (26-24) hadden we een puntje verdiend. We hebben laten zien tegen de betere ploegen dat wij in de hoofdklasse horen.” Kampioen van de hoofdklasse B werd op onderling resultaat Avanti, dat in een ware kraker met 23-24 verloor van nummer 2 DOS (W). Willemsen wil met De Meeuwen komend seizoen de weg naar de middenmoot inslaan. ,,Of we ook de nummer 2 en 3 kunnen uitdagen is afhankelijk of de groep bij elkaar blijft. Dat is nog niet helemaal duidelijk.” 

Scores: Joas Drost 6, Nina Filippini 6, Dorinda Kleijer 1, Cornee IJssennagger 1, Romy Bijsterbosch 1, Marrit van de Kamp 1, Lars de Kruijf 1, Jasper van Zelderen 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie