Marrit van de Kamp speelt af op Jarin Bruinekreeft, links Lars de Kruijf.
Marrit van de Kamp speelt af op Jarin Bruinekreeft, links Lars de Kruijf. Foto: WVZ Fotografie

De Meeuwen neemt overtuigend revanche op ODIK; nog drie finales voor korfballers uit Putten

12 maart 2023 om 15:14 Korfbal Tips van de redactie

BARNEVELD De supporters van MAD liepen de polonaise door de Veluwehal en trainer Arjan Rietel vierde zijn feestje aan de zijlijn. De Meeuwen heerste en hield geen spaan heel van concurrent ODIK. De thuisploeg had geen vat op de acties van met name Marrit van de Kamp en Dorinda Kleijer en moest diep buigen: 13-26.

De sfeervolle opkomst van ODIK met een kip als mascotte inspireerde vooral De Meeuwen, dat zich ook gesteund wist door een grote aanhang voor dit belangrijke duel tussen de nummers zes en zeven van de hoofdklasse B. Na een nerveus begin gooiden de Puttense korfballers de spanning van zich af en liepen in 10 minuten uit naar 1-5. Dorinda Kleijer, goed voor zes goals, brak de ban met twee strafworpen. Ook Marrit van de Kamp mocht aanleggen vanaf 2,5 meter, maar miste. Van de Kamp schoot stoïcijns twee keer van afstand raak en zat daarna goed in de wedstrijd.

Cornee IJsennagger had de taak om Milko van Golberdinge te beteugelen en had het bij vlagen lastig met de schutter, die veelvuldig aanlegde, maar niet altijd de scherpte had. Cees Snoei was één van de weinigen die bij de thuisploeg een goed niveau haalde en beet zich vast in het verdedigen van Jarin Bruinekreeft. Pas bij 2-9 ging ODIK serieus meedoen en na rust (6-12) ging het tot 10-16 gelijk op. Toen scoorden de Puttenaren vier keer op rij (10-20) en was het verzet van ODIK gebroken. De 13-26 eindstand was een flinke dreun want ook het onderling resultaat is na de eerdere 23-26 nederlaag nu in Puttens voordeel. 

Marrit van de Kamp had felle duels met Brandien van de Fliert. „Ik houd daar wel van en helemaal als je die pittige duels wint, dat maakt je extra scherp. We wilden er na twee weken pauze gelijk vol opklappen, we waren gebrand om te winnen. We juichten na elke onderschepping en doelpunt.” De wendbare speelster schoot vijf keer raak. „Er kwam een time-out, waarna ik de stip miste. Ik kon de knop omzetten en na het eerste doelpunt was de spanning eraf en ging het hartstikke lekker. Fijn dat mijn vakgenoten ook het vertrouwen gaven. Dit was weer een uitschieter die heel goed voelde.”

Want Van de Kamp, die een minuut voor tijd een publiekswissel kreeg voor Zhen Bleij, is weer terug na een zware blessure, die haar bijna een jaar aan de kant hield. „Eerst heb ik mijn kruisband gescheurd en daarna mijn achillespees. Na operatie en revalidatie ben ik goed begeleid en ben ik rustig in het tweede begonnen, om langzaam weer op niveau te komen. De trainer heeft mij begin februari een kans in 1 gegeven en ik ben blij dat ik kan laten zien dat het er toch nog in zit. Ik ben 21, maar ik heb nu gezegd dat het klaar is met de blessures.”

Coach Arjan Rietel was blij met de belangrijke goals die Van de Kamp en Kleijer maakten en prees ook de viermaal scorende Romy Bijsterbosch. „Zij heeft Jesse Visser uit de wedstrijd verdedigd en gaf nagenoeg geen kansen weg. We hebben vol passie en energie gespeeld en geprofiteerd van hun zwakheden. Onze mannen moesten wat meer ondersteunen in het samenspel. We hebben echt hard getraind, dat wil deze ploeg, en dat enthousiasme hebben we nodig. Ik ben echt trots en zeer tevreden met de prestatie. Maar er komen nog drie finales.”

Hoofdklasse B: ODIK – De Meeuwen 13-26 (6-12). Scores De Meeuwen: Dorinda Kleijer 6, Marrit van de Kamp 5, Romy Bijsterbosch 4, Lars de Kruijf 3, Jarin Bruinekreeft 3, Cornee IJssennagger 2, Nina Filippini 1, Anouk van Brenk 1, Yoran Willemsen 1, Joas Drost 1         

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie