Afbeelding

Eerste winst voor De Meeuwen uit Putten

16 januari 2023 om 14:35 Overig

PUTTEN De Meeuwen is na vijf wedstrijden in de hoofdklasse van de nul af. In en tegen Nieuwerkerk werden de eerste twee punten van het zaalseizoen gepakt, met overtuigende cijfers: 14-22.

„Ik ben heel erg blij en trots, want het was meer dan verdiend. Het was een goede teamprestatie, we hebben heel gedisciplineerd gespeeld”, sprak trainer Arjan Rietel na de uitzege. De Puttense korfballers startten voortvarend (1-5) en hielden de voorsprong tot de rust vast: 6-11.

Nieuwerkerk kwam aan het begin van de tweede helft terug tot 9-12. „Het dreigde even mis te gaan, maar het was knap dat we zijn blijven volharden in de gemaakte afspraken, ook toen het niet lukte. We deden wat we moesten doen en liepen uit naar acht goals verschil (12-20). In het tweede deel van de tweede helft was hun verzet gebroken en konden wij rustig de wedstrijd uitspelen.”

Jarin Bruinekreeft keerde na een blessure terug in de ploeg en maakte vijf goals. Rietel was vol lof over de rol van A1-junior Joas Drost, die Corné IJssennagger (week weg met school) sterk verving. „Als invaller heeft hij het super goed gedaan. Joas Drost heeft hun spits uitgeschakeld; hij heeft hem heel geconcentreerd ‘plat gelegd’. Vanaf het moment dat Joas zijn heer in zijn zak had, had Nieuwerkerk het heel erg lastig. Hij is een atletische jongen. Een speler met potentie die op de deur klopt en het is mooi dat we af en toe gebruik van hem kunnen maken.”

De Meeuwen heeft nu aansluiting met de concurrentie. „Maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan.”

Hoofdklasse B: Nieuwerkerk - De Meeuwen 14-22 (6-11). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 5, Romy Bijsterbosch 4, Rémon Maarseveen 3, Yoran Willemsen 3, Lars de Kruijf 3, Joas Drost 2, Anouk van Brenk 1, Nina Filippini 1.

Marco Jansen


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie