Samuel Kalkman, Nino Maarseveen, Barend Stoffer en Matthijs Pranger
Samuel Kalkman, Nino Maarseveen, Barend Stoffer en Matthijs Pranger Orion Putten

Goede start turners Orion Putten op landelijke wedstrijden

8 maart 2020 om 22:16 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 7 maart was de start voor de turners uit de landelijke wedstrijden turnen heren. Een spannende dag want Orion nam met maar liefst 3 debutanten deel aan deze wedstrijden. Konden zij zich staande houden tussen de turntop van Nederland?

Rik-Jan Eshuis turnde in de categorie 3e divisie Junior I. Hij begon zijn wedstrijd op het onderdeel rekstok. Hier turnde hij een zeer goede oefening, hij werd derde op dit toestel. Met zeer goede oefeningen vervolgde Rik-Jan zijn wedstrijd. Door op maar liefst 5 van de 6 toestellen boven de 10.00 pnt. te scoren, bleek al snel dat hij mee kon met de beste turners in zijn categorie! Rik-Jan werd 6e, een plek om als debutant zeer trots op te zijn!

Nino Maarseveen, Matthijs Pranger en Samuel Kalkman kwamen eveneens uit in de derde divisie, maar dan in de categorie Junior II. Voor hen begon de wedstrijd op het onderdeel sprong, waar de verschillen gelijk klein bleken. Nino turnde daarna de beste oefening op brug, maar Samuel deed dit op rekstok. Matthijs en Nino werden op vloer zelfs beloond met 11.00 pnt. op vloer! Op voltige was het Nino die een gat sloeg met de rest: hij werd tweede op dit toestel. Als laatste werd er stabiel geturnd op ringen. Nino werd uiteindelijk 8e, Matthijs 21e en Samuel 24e.

In de categorie derde divisie Senior kwam Barend Stoffer uit voor Orion. Barend lijkt de afgelopen wedstrijden steevast op de vierde plek te eindigen en was vastbesloten daar verandering in aan te brengen. Barend begon zijn wedstrijd sterk op het onderdeel sprong: zijn overslag 1/1 draai werd beloond met maar liefst 11.60 pnt! Door naar brug en rekstok, waar Barend helaas wat punten liet liggen. Maar wat wist hij zich te revancheren: op de toestellen die volgende werd steeds om en nabij de 11.00 pnt geturnd! Helaas… aan het einde van de streep was het opnieuw net niet genoeg: hij werd opnieuw 4e.

Een spannende week breekt aan voor de heren: wie weet zich met deze resultaten te plaatsen voor de volgende ronde op 21 maart in Ede?