Puttense basketbaltalenten in nationale jeugdselecties - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Puttense basketbaltalenten in nationale jeugdselecties

19 jun, 12:30 Overig Marco Jansen
Romy en Ruben Bos zijn beide geselecteerd voor de nationale jeugdselectie.
Romy en Ruben Bos zijn beide geselecteerd voor de nationale jeugdselectie.

PUTTEN Het sportseizoen 2020-2021 bestond door corona vooral uit veel trainingen en nauwelijks wedstrijden. Voor de Puttense basketballers Ruben (16) en Romy Bos (14) is er nog wel een lekker toetje. Zij zijn uitverkozen in de nationale jeugdselecties onder 16 en 15 jaar en zitten in een zomertraject van vier weken trainen.

Ze hebben uitgerekend dat ze tot 4 juli nog twintig keer naar Amsterdam moeten rijden. Romy traint in het weekend in de hoofdstad in sportcentrum Ookmeer, terwijl Ruben ook doordeweeks zijn kunsten mag vertonen in sporthallen Zuid naast het Olympisch Stadion. Hun ouders Gert-Jan en Marlous Bos fungeren daarbij als chauffeur. Zij willen het hun kinderen zo makkelijk mogelijk maken. Want overdag is er ook een druk programma: beiden trainen op het Centre for Sports & Education in Zwolle en volgen hier ook onderwijs: Romy in 2 vwo en Ruben in 4 havo.

Ruben traint de hele maand en hoopt ook nog een oefeninterland tegen België of Duitsland te spelen. Voor Romy staan er vooral trainingen en onderlinge wedstrijden op het programma.

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.