vechten tegen 'De Beer'
vechten tegen 'De Beer' R. den Boer

Schuilplaats wint Schoolschaak

27 februari 2023 om 11:25 Sport Deel je nieuws

Voor het eerst sinds 2019 was het voor schaakvereniging PSV DoDO weer mogelijk om een schoolschaaktoernooi te organiseren, en die kans laat de vereniging zich niet ontnemen.

Woensdagmiddag 22 februari waren 60 kinderen (verdeeld over 15 teams) enthousiast aan het schaken.

Na 8 ronden is Schuilplaats 3 (bestaande uit Ruben, Thomas, Nils en Gijs) kampioen. De strijd om plek 2 en 3 was erg spannend. Uiteindelijk wordt Akker 1 tweede, en Schuilplaats 2 derde. De aanmoedigingsprijs ging naar de Gabriel 2. Dit team wist als enige de uiteindelijke kampioen te verslaan en dat was natuurlijk een mooie prestatie.

Tussen de partijen door kunnen de kinderen de schaakbeer uitdagen. Dit zijn sterke schakers die maar 15 seconden bedenktijd hebben voor de hele partij. Wist je van de beer te winnen, dan maakte je kans op een prijsje. Het was mateloos populair want er stonden lange rijen.

PSV DoDo kijkt terug op een hele leuke middag, lekker sfeertje en veel plezier voor de kinderen.

Na de voorjaarsvakantie pakken we de draad op met voor de kinderen een individueel toernooi op de dinsdagavonden 7, 14 en 21 maart in Stroud van 18:45 uur tot 19:45. Je kan je aanmelden via mailadres schaakcoachputten’at’gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie