Gewonnen.
Gewonnen. Tvbloeme

Doelpunt vlak voor tijd levert Rood-wit’ 58 zeer welkome driepunter op

23 mei 2022 om 10:37 Voetbal

PUTTEN Rood-Wit ’58 heeft zaterdag op sportpart “De Eendracht” goede zaken gedaan richting klasse behoud door een mooie overwinning op Blauw Geel. Vlak voor tijd scoorde Marijn van Meerveld uit een strafschop de bevrijdende 1-0.

Rood-Wit’58 begon goed aan de wedstrijd. Ze hadden achter de zaken goed voor elkaar en gaven geen kansen weg. Maar net als Blauw Geel kon ook Rood-Wit’58 nauwelijks gevaarlijk voor het doel van de tegenstander komen. De beste kans in de eerste helft was voor Wesley Ruiter maar zijn kopbal spatte op de lat.

Ook de tweede helft werden de beide doelmannen nauwelijks op de proef gesteld. Een schot van Camilo Bronkhorst verdween over de lat maar verder waren er weinig momenten van gevaar. De wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen maar in de 86e minuut kreeg Rood-Wit’58 wegens een handsbal een strafschop. De vorige thuiswedstrijd werd de toen toegekende strafschop nog gestopt, maar aanvoerder Marijn van Meerveld nam de verantwoordelijkheid, pakte de bal en schoot deze onberispelijk in de kruising, 1-0.

Rood-Wit’58 is met 4 gelijke spelen en deze overwinning met een mooie serie bezig. Door de driepunter van vandaag nemen ze afstand van de degradatiezone en heeft Rood-Wit met nog twee duels te gaan en ook door een veel beter doelsaldo een marge van vier punten op de nummers elf en twaalf Terschuurse Boys en Zwart-Wit’63.

Trainer van Nijhuis: ,,Wij hebben vandaag echt goede zaken gedaan, maar de vlag kan nog niet uit. Het was eigenlijk een 0-0 wedstrijd, de strafschop vlak voor tijd was zeer welkom. Eerlijk gezegd durfde ik niet te kijken, maar ik vind het grandioos van en voor Marijn dat hij na de misser tegen SKV nu bij deze stand ook een strafschop nam.”

Komende zaterdag speelt Rood-Wit’58 de lastige uitwedstrijd om 15.00 uur in Apeldoorn tegen titelkandidaat AGOVV.