De voetbalsters van SDC Putten vieren het kampioenschap in de derde klasse.
De voetbalsters van SDC Putten vieren het kampioenschap in de derde klasse. SDC Putten vrouwen

Vrouwen SDC Putten kampioen

Voetbal

PUTTEN Ondanks een opkomst met blauwe rook en de schaal en de medailles na afloop werd het niet de kampioenswedstrijd waar de voetbalsters van SDC Putten op hadden gehoopt. DSV’61 had te weinig fitte speelsters waardoor er na 90 minuten een 20-1 uitslag op het scorebord stond. Dat de langverwachte titel binnen was, maakte veel goed. Trainer Berto Doppenberg nam afscheid met promotie.

SDC Putten wist wat het te doen stond: het al uitgespeelde Vios Vaassen had twee punten meer en dus moest er gewonnen worden. Maar vrijdagmiddag kwam er een telefoontje uit Doornspijk. ,,DSV zei dat ze niet konden komen omdat ze te weinig speelsters hadden. Daar waren we niet blij mee, want alles was al geregeld voor onze kampioenswedstrijd. Het bestuur van DSV heeft gezegd dat ze gewoon moesten komen en in overleg met DSV en de KNVB is afgesproken dat we zeven tegen zeven gingen spelen. Er was ons alles aan gelegen, ook vanwege de festiviteiten omdat de club zaterdag 70 jaar bestond”, vertelde aanvoerster Myrthe Koopman.

Een wedstrijd werd het nooit, want SDC kon wisselen, waar DSV maar acht speelsters had. ,,Drie of vier waren geblesseerd en ze verdienen een compliment dat ze toch zijn gekomen.” Koopman was blij dat het kampioenschap kon worden gevierd. „Het is een bekroning op het seizoen. We hebben maar een keer verloren en een keer gelijkgespeeld (vorige week woensdag tegen DVS’33) en verder alles gewonnen, dus we zijn de terechte winnaar.’’

SDC Putten heeft hiermee ook de langverwachte promotie naar de tweede klasse binnen. „Het eerste jaar van corona stonden we stijf bovenaan en was er iets misgegaan met de aanvraag van promotie. Vorig jaar stonden we ook bovenaan toen de competitie werd afgebroken. Het is dus een stuk leuker om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de tweede klasse. Bij SDC Putten hebben de vrouwen nog nooit zo hoog gespeeld.”

Koopman keerde vorig seizoen terug bij SDC Putten na zes jaar bij Saestum in de topklasse te hebben gespeeld. „Voetballen in Zeist was niet meer te combineren met werk in Putten. Dan mag je nu bij je oude club de schaal omhoog tillen”, genoot de Puttense (25), die als aanvoerster een belangrijke rol had. „Ik denk dat ik met mijn ervaring het team goed kon helpen en sturen in het veld en vooral het middenveld heb gecontroleerd. Ik scoor niet zo vaak maar loop veel gaten dicht en verdeel het spel. Ik heb een leidende rol om de rest zo goed mogelijk te laten spelen.”

Voor Berto Doppenberg was het na vijf jaar een mooi afscheid als trainer. „Toen we begonnen, spraken we uit dat we het team van de vierde naar de tweede klasse konden helpen. Het was een spannend seizoen ,want dan wil je het ook waarmaken. Hartstikke mooi dat de doelstelling is bereikt.” De Puttenaar (48) wist voor zichzelf al dat dit zijn laatste jaar zou zijn. ,,Ik kreeg een nieuwe assistent, Johan Pieper, dus ben ik nog een jaar doorgegaan. Het klikte heel goed. Ik heb mooie jaren gehad met die meiden, maar nu is de groep toe aan een nieuw gezicht en ik ben er na tien jaar als trainer aan toe om een jaartje niks te doen.”

De trainer was ook blij met de terugkeer van Koopman. „Dat is heel goed voor het team. Zij is de sleutel van het team waardoor ik als trainer langs de lijn maar 50 procent hoef te vertellen. Dan heeft zij het al geroepen en staat het al weer goed.”

Nieuwe trainer wordt Michael Balvers uit Amersfoort. Hij heeft dit seizoen bij Sparta Nijkerk een meisjesteam getraind. Komend seizoen blijft het team vrijwel compleet; alleen Hilde van de Hoorn vertrekt, zij is door DVS’33 gevraagd.

Marco Jansen

Trainer Berto Doppenberg nam afscheid met de schaal.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32
Afbeelding
Binnen bij Bezoekerscentrum Nunspeet: Ontdek de Veluwse natuur Uitjes in de regio 6 aug, 15:05
Logo
Afbeelding
Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten Uitjes in de regio 5 aug, 15:21
Afbeelding
Echte mensen bij het Marius van Dokkum Museum Uitjes in de regio 5 aug, 14:46
Afbeelding
Geslaagde start van kermis Putten 5 aug, 09:16
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45