SDC Putten vleugelaanvaller Sabir Achefay in duel met Brandon Karangwa van FC Horst.
SDC Putten vleugelaanvaller Sabir Achefay in duel met Brandon Karangwa van FC Horst. Foto: Melis Geurts

SDC Putten maakt na rust verschil tegen FC Horst

4 september 2023 om 08:17 Voetbal

ERMELO Na een goede voorbereiding begon voor SDC Putten het seizoen met de bekerderby tegen FC Horst. In de eerste helft hielden de Ermeloërs met hun compacte organisatie nog lang stand.

 Sabir Achefay brak de ban na 39 minuten. Na rust hield de tweedeklasser het nog een klein kwartier vol, maar daarna was het verzet gebroken en liep SDC uit naar 0-4 door goals van Saber Charif, Roelf Oosterhoff en nog een keer Charif.

SDC Putten had veel balbezit, maar werd uitgedaagd om een gaatje te vinden in de Ermelose organisatie, die compact op eigen helft opgesteld stond. „We wisten dit vantevoren en vanuit hun spel wilden ze veel in de duels komen. Er waren een paar felle duels en ongelukkige overtredingen. Dit zijn lastige wedstrijden om te spelen, zeker in deze fase. Maar we zijn rustig gebleven in het positiespel en waren redelijk goed balvast. Zo creëerden we een aantal goede kansen, maar we benutten ze niet”, aldus trainer Kwadjo Boateng.

De vleugelspelers Ryannique Inge en Sabir Achefay zorgden voor het meeste gevaar. Achefay trof na 19 minuten de paal en was even later weer dichtbij een doelpunt. De linksbuiten rekende af met twee tegenstanders en zocht de verre hoek, maar schoot rakelings naast. Een grote kans van spits Jesse Schuin kon nog net worden voorkomen met een blok. Rob Buter werd stevig aangepakt door Mathijs Valstar, maar scheidsrechter Van Kootwijk hield de kaart op zak en deed het af met een waarschuwing.

Na 39 minuten viel de goal alsnog. Jesse Schuin kon nog van scoren worden gehouden, maar Achefay kreeg hierbij teveel ruimte en mikte raak uit de vrije kans.

Een minuut later speelde FC Horst een goede tegenaanval uit: vanaf links gaf Mark van den Bosch de voorzet die prima werd ingekopt door Brandon Karangwa, maar verdediger Ramon van de Koot kon de bal nog van de doellijn koppen. „Dat zegt veel over onze focus, over de houding was ik zeer tevreden. Na rust zat het verschil in kwaliteit en conditie en het taken blijven uitvoeren. Dat hebben we de tweede helft heel goed gedaan. We hadden veel de bal op hun helft en ook tegen hun zestien aan.”

FC Horst kon nog een klein kwartier mee na rust en ook zelf nog voor doelgevaar zorgen. Maar toen Sabir Charif uit een rebound voor 0-2 zorgde, was het pleit wel beslecht. Roelf Oosterhoff was bij zijn tweede kans wel trefzeker en na de 0-3 kon SDC Putten op de Ermelose helft bijna permanent balbezit houden. Charif, na een combinatie met Daan Wierenga, maakte er nog 0-4 van. „We verzuimden in de slotfase met grotere cijfers te winnen. Speel je deze wedstrijd later in het seizoen, dan heb je meer automatismen en kun je eerder het verschil maken. Dat hebben we de eerste helft redelijk nagelaten. Positief was dat onze buitenspelers in hun kracht kwamen doordat we gevarieerd speelden. We hebben op de kopbal en wat voorzetten na weinig kansen weggegeven. Het was wel wennen dat we nu vooral de diepteballen van hun moesten verdedigen, dat hadden we in de voorbereiding nog niet gehad.”

Zaterdag speelt SDC Putten thuis tegen Veensche Boys, dat 2-3 verloor van Unicum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie