Steun voor fietsstraat Stenenkamerseweg

27 november 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De gemeenteraad steunt het plan om van de Stenenkamersweg een fietsstraat te maken. Ook omwonenden steunen het plan, constateerde CU0raadslid Bertus Cornelissen. ,,Er zijn geen insprekers op de tribune. Kennelijk heeft het plan draagvlak.''

door Henk Brinkman

Een fietsstraat is een gewone weg, die ingericht wordt als een fietspad, waar de auto te gast is. Het wegdek krijgt een andere kleur en er geldt een aangepaste snelheidslimiet. Volgens Jan van den Brink (SGP) wordt hiermee bijna voldaan aan een oude wens van zijn partij: een fietsroute van het dorp naar strand Nulde. ,,We zijn er nu bijna.'' Wel vond Van den Brink het vreemd dat niet eerst de Henslare wordt doorgetrokken.

Cornelissen vroeg nog wel om bij de aanbesteding te kijken of Puttense bedrijven kunnen worden ingeschakeld.

Robin Hoogendijk vond het wel vreemd, dat de bewoners slechts één variant kregen voorgelegd. ,,Waarom hou je dan een inspraakavond?'' Wethouder Roelof Koekkoek vond dat niet vreemd. ,,We hebben genoeg deskundigheid in huis en we hebben eerst advies geraagd aan de politie en aan de Fietsersbond. Die adviseerden deze variant en daarover hebben we de omwonenden geïnformeerd. Hoogendijk wil de adviezen van de politie en de Fietsersbond inzien voor de raadsvergadering van 6 december.

Bert Klompenhouwer (VVD) waarschuwde voor het gevaar dat ProRail de spoorwegovergang in de Stenenkamerseweg wil afsluiten. ,,Dan wordt het een eind omrijden. Putten heeft heel veel spoorwegovergangen en proRail wil een aantal afsluiten. Is daar al iets over bekend?'' Verder vroeg Klompenhouwer zich wat de bewoners op de informatie avond hadden ingebracht. ,,Ik heb wel de vragen gezien die aan de orde zijn gesteld, maar geen verslag. Dat wil ik wel graag zien voor de raadsvergadering.'' Wethouder Roelof Koekkoek zegde dat toe.

Over het overleg met Pro Rail merkte hij op dat de gemeente afwacht met welk voorstel ProRail gaat komen. ,,Dan pas kunnen we daar op reageren. Eerder niet.''

De gemeenteraad neemt op 6 december een besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie