Mini-bruidsbeurs op landgoed Schovenhorst

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Landgoed Schovenhorst houdt op zaterdag 26 januari een mini-bruidsbeurs. In heel Nederland vinden dan de Open Trouwlocatiedagen plaats. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunnen aanstaande bruidsparen, maar ook echtparen die hun jubileum op een bijzondere manier willen vieren hier terecht.

In en naast het Koetshuis en de Hop-eest presenteren zich vanaf 11.00 ook een trouwautoverhuurbedrijf, een bruidsmodezaak, een bloemist, een bakker, een fotograaf en een DJ. Ook een drukker van trouwkaarten mag niet ontbreken. Daarnaast zijn er unieke trouwbedankjes en trouwverhalen in te lezen. Natuurlijk mogen de bruidsjaponnen ook niet ontbreken. Directeur Martin Vastenhout: ,,We hebben in feite een complete checklist die bruidsparen die op zoek zijn naar een compleet ingevulde dag kunnen afvinken. De bruidsbeurs is niet alleen bedoeld om informatie te krijgen, we willen onze bezoekers vooral dingen laten beleven.'' Bezoekers kunnen diverse prachtige bloemstukken van bloembinderij Rooze bewonderen en een demonstratie krijgen hoe jij je eigen trouwringen maakt. Vastenhout: ,,Wat veel mensen niet weten is dat er in het Koetshuis of de Hop-eest unieke en persoonlijke workshops trouwringen maken worden gehouden. Een aankomend echtpaar kan zo onder professionele begeleiding de eigen trouwringen maken. Maar ook een gezellige workshop zilversmeden - met witte wijn en hapjes - als vrijgezellenuitje voor de bruid behoort tot de mogelijkheden. Voor de mannen is er quad rijden of kleiduifschieten - met bier en een barbecue - vlak in de buurt te organiseren. Putten en omgeving biedt voor iedereen leuke vrijgezellenuitjes.''

Landgoed Schovenhorst heeft alles in zich om van de bruiloft een bijzondere dag te maken. Het Koetshuis is een officiële trouwlocatie van de gemeente Putten. ,,Bruidsparen kunnen hier dus in de echt worden verbonden door een - eigen - trouwambtenaar.'' Niet alleen voor de ceremonie is het landgoed een topper te noemen. De bijzondere bomentuinen maken het een perfecte locatie voor het maken van een bruidsreportage. Fotograaf Hans van Sloten, ook aanwezig op de mini-bruidsbeurs: ,,Je zoekt als fotograaf altijd naar een bijzondere plek die bij mensen past. Landgoed Schovenhorst kent zoveel afwisseling dat een trouwreportage niet alleen heel klassiek kan zijn, maar ook modern en speels.'' Hoe vermaak je de kinderen tijdens zo'n lange dag? Landgoed Schovenhorst heeft een eigen Speelbos. Dé plek waar aanwezige bruidskinderen na het officiële gedeelte lekker kunnen ravotten. De Bostoren is niet alleen voor kinderen een uitdaging maar ook voor alle andere bruiloftsgasten met als beloning een prachtig uitzicht over de bijzondere bomenwereld of een hele bijzondere trouwaanzoek. ,,Onze gouden tip voor would-be bruidegoms met plannen.'' Na de ceremonie met champagne en bruidstaart en een intiem dinertje of informele barbecue kunnen stellen met gasten en al naar het tegenover gelegen horecapaviljoen verhuizen voor een swingend feest. Dit paviljoen - de Hop-eest - is onder architectuur ontworpen en ziet er dan ook prachtig uit. De Werkstee is informeel en biedt plaats aan kleinere gezelschap, maar is zeker niet minder feestelijk. Vastenhout: ,,Aan het eind van de trouwdag verwijzen wij ons bruidspaar en gasten graag door naar een nabij gelegen hotel voor een overnachting, zodat niemand midden in de nacht terug hoeft naar Noord-Oost Groningen of Zeeuws Vlaanderen.'' Op Schovenhorst kan het hele trouwfeest van ceremonie tot overnachting verzorgd worden. Dat scheelt georganiseer en bruiloftstress.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie