Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Inbrekersgilde teistert Putten

17 februari 2023 om 21:00 Inbraak

PUTTEN Deze maand hebben er al acht woninginbraken en één poging woninginbraak plaatsgevonden in de gemeente Putten. 

In de nacht van 16 op 17 februari was het bij vier woningen in de wijk Bijsteren raak. Onder meer telefoons, sierraden en geld werd er door het dievengilde ontvreemd. Bij meerdere woningen lagen de bewoners in huis te slapen terwijl de inbraak plaatsvond.

De ongewenste lieden kwamen de woningen binnen met de ‘gaatjes boren’-methode. Zoals de naam het al zegt, wordt bij de methode van gaatjes boren een gat in deur of raam geboord. Via dat gat wordt een deur of raam van buitenaf geopend als de bewoners de sleutel aan de binnenzijde van het slot hebben laten zitten.

Forensische Opsporing heeft in de woningen onderzoek gedaan naar sporen van de dader(s). Ook heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en worden camerabeelden onderzocht.


Verdachte omstandigheden? Bel 112
Ziet u iets verdachts in de buurt? Vreemde figuren die rondhangen en interesse lijken te hebben in woningen of geparkeerde auto’s bijvoorbeeld. Een busje wat langzaam rondrijdt, maar geen bestelling af komt leveren. Aarzel dan niet en bel direct 112

Tips om inbraak te voorkomen Sluit ramen en deuren goed af en laat geen sleutels aan de binnenzijde van het slot zitten.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie