Afbeelding
Foto: Pixabay

Oplichters die zich voordoen als vrijwilliger van Voedselbank

18 februari 2022 om 12:54 Misdaad

PUTTEN De afgelopen weken is de Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten regelmatig geconfronteerd met situaties dat mensen zich onterecht als vrijwilliger van de Voedselbank presenteren en aanbellen bij mensen in ons werkgebied.

Zo is er momenteel een oplichter actief die zich voordoet als vrijwilliger van de Voedselbank en vraagt voor lege flessen om hierna statiegeld te kunnen innen. Kort daarna vond op ditzelfde adres een inbraak plaats. 

Een ander voorval was dat enkele weken geleden bij een echtpaar werd aangebeld met de vraag voor kinderspeelgoed voor de kinderen van de Voedselbank.

Ook is het de laatste tijd regelmatig voorgekomen dat in winkelcentra en bij supermarkten wordt er gecollecteerd voor de kinderen van de voedselbank.

De Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten wil mensen laten weten dat ze nooit huis-aan-huis acties uitzetten of op straat collecteert.

De politie waarschuwt ook voor deze praktijken. De Voedselbank laat weten: ,,Vraag daarom altijd om een legitimatiebewijs als er iemand namens de Voedselbank voor uw deur staat. Als u het niet vertrouwt, bel dan de Voedselbank 06-26990299 om te checken of er iemand naar uw huis is gestuurd.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie