Stagiair Roan van 't Hul in actie bij Repaircafé Putten
Stagiair Roan van 't Hul in actie bij Repaircafé Putten Jolette van Eijden

Roan loopt maatschappelijke stage bij RepairCafé-Putten

4 maart 2024 om 10:37 Activiteiten

PUTTEN – De veertienjarige Roan van ’t Hul zit echt op zijn plek bij het RepairCafé, dat twee keer per maand plaatsvindt in het inloophuis ‘t Hart van Putten. Hij repareert er (veelal huishoudelijke) apparaten die op deze manier nog een tweede leven kunnen krijgen. Dat doet hij voor zijn maatschappelijke stage, met heel veel plezier.

Roan zit in de derde klas vmbo-tl van het Christelijk College Groevenbeek Putten. Deze school ondersteunt Roan van harte bij zijn activiteiten. “Ik moet dertig uur stagelopen en kom aan het eind van het schooljaar nog twee uren tekort. Maar de school vindt het zo leuk dat ik de moeite heb genomen om zo’n bijzondere stageplek te vinden, dat ze dat door de vingers zien.”

Leren

Roan wil na het vmbo een technische opleiding gaan doen en werd door zijn moeder getipt over het bestaan van het RepairCafé als mogelijke stageplek. Het RepairCafé is op elke tweede en laatste zaterdagochtend van de maand open van 10.00 tot 12.00 uur. Mensen kunnen er kapotte apparatuur laten repareren om te kijken of er nog een tweede leven voor mogelijk is. Een uitstekende leerplek voor Roan dus. Roan stuurde een mailtje naar Wim Menting, coördinator bij RepairCafé-Putten, en hij mocht gelijk beginnen. “Ik leer hier heel veel, bijvoorbeeld hoe je een apparaat moet doormeten om te kijken waar de kortsluiting zit. Maar ik leer hun ook wat en dat vind ik ook wel mooi. Ik wees ze er bijvoorbeeld op hoe je apparaten handiger uit elkaar kunt halen door meer schroevendraaiers tegelijk te gebruiken.”

Examens

Roan is nog tot het eind van het schooljaar te vinden bij het RepairCafé. En daarna? “Dat moet ik dan nog even bekijken. Ik wil wel blijven, maar heb volgend jaar examens en zal het best druk krijgen. Misschien kan ik het voor die tijd nog wel een tijdje doen, maar zodra de toetsen beginnen, ga ik me richten op de examens.” Tot die tijd zijn de vrijwilligers van RepairCafé-Putten erg blij met de hulp van Roan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie