Machine Putter Stoomgemaal
Machine Putter Stoomgemaal PS

Draaidag Putter Stoomgeval in aangepaste vorm

8 augustus 2021 om 09:29 Activiteiten

PUTTEN Aan de oude zeedijk in Putten is zaterdag 14 augustus Het Putter Stoomgemaal weer onder stoom. De traditionele ministoomdag kan vanwege het coronavirus niet volledig doorgaan, toch is er wel wat te zien. Een aantal liefhebbers stellen ongeveer 25 zelfgebouwde ministoom modellen ten toon, waarvan velen zullen werken.

,,Dat zijn ware kunststukken. Ook zal er een werkende stoomtrein modelbaan van 8x5 meter te bewonderen zijn. De stoomketel is opgestookt en de machine zal het scheprad weer laten draaien. De installatie is nog zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat uit 1886 en de aanwezige stokers en machinist zullen u graag alles over de installatie vertellen en vragen beantwoorden’’, vertelt vrijwilliger Rob Bosman van Het Putter Stoomgemaal.

Kinderen kunnen, als zij willen, de stokers helpen om kolen op het vuur gooien met een speciaal schepje. Als zij dat lukt krijgen zij een persoonlijk diploma als hulpstoker. In de schuur staan nog meer modellen en machines. ,,Deze kan men rustig bekijken onder het genot van een kop koffie/thee of een glas limonade. ‘’

Vanaf 10.00 is iedereen welkom, maar de machines en modellen worden gestart om 11.00 en zullen in beweging blijven tot 16.00. ,,En dat allemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.’’ Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie