Martijn Fabriek
Martijn Fabriek Familie Fabriek

Fabrieksterrein: Vakantienieuws

17 augustus 2021 om 11:54 Column Fabrieksterrein

Volgende week gaan we op vakantie. Op vakantie gaan is voor mij even in een (heel of iets) andere omgeving zijn en andere rituelen beleven. Dat je op vakantie even niet die dingen doet en hoeft te doen die je thuis tijdens werkweken wel doet. Even lekker met ons gezin ergens anders zijn zonder het Puttense en andere nieuws uitgebreid te volgen.

Een krant lezen tijdens de vakantie doe ik dus niet. Ik mag graag lezen op vakantie ter ontspanning, maar de krant valt daar niet onder. Als ik de afgelopen weken zo om mij heen zie en hoor zal de losse verkoop van de Telegraaf in Putten toch wel weer tijdelijk flink gestegen zijn. Ik zie mijzelf niet ’s ochtends bij de kampwinkel in de rij staan voor een Telegraaf of andere krant.

Een aantal jaren geleden kwamen we op doortocht met een camper op een willekeurige camping ergens in de Eifel in Duitsland terecht. Naast de deur van de receptie hing een bordje met openingstijden in het Nederlands en een Telegraaf-rek. Dat had een waarschuwing moeten zijn. Bij de receptie werd ons in het Nederlands een centrale plek op de camping aangewezen. Op de rest van de camping stonden verder vooral Nederlanders en ze zaten allemaal voor hun voortent. Toen ze ons aan zagen komen rijden, werden de stoelen massaal onze kant op gedraaid. De kranten werden even weggelegd om eens goed te kunnen bekijken wat er allemaal voor nieuws en spannends ging gebeuren. Ik ben geen ervaren camperaar, dus laat mij rustig even alles installeren. Maar dat gaat en voelt toch anders als de hele camping je in de gaten houdt. ‘s Avonds liepen we even een rondje op de camping en de omgeving. Het leek wel of iedereen even een praatje met ons nieuwelingen wilde maken. Bij het toiletgebouw stonden altijd groepjes het nieuws uit de die ochtend gekochte Telegraaf te bespreken.

De volgende morgen hebben we resoluut alles ingepakt. De eerste toeschouwers zaten alweer klaar voor hun voortent. Zo onopvallend mogelijk hadden we alles voorbereid voor vertrek. Toen we daarmee klaar waren ging mijn vrouw nog even naar het toiletgebouw. Ik had snel de camper gestart en was naar de uitgang gereden om mij af te melden bij de receptie. Mijn vrouw kwam intussen terug op de lege plek. Uitbundig werd er afscheid van haar genomen terwijl ik veilig in de receptie stond. Sorry nog daarvoor. Terwijl wij wegreden, verscholen de Nederlanders zich weer voor de rest van de dag achter hun kranten. Waarschijnlijk zitten ze daar nu weer (of nog steeds) te wachten op nieuwe campinggasten om wat nieuws mee te maken. Voor mij voorlopig even geen krant.

Martijn Fabriek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie