Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Putten: 230 ondernemers doen steunaanvraag bij gemeente

23 april 2020 om 20:34 Corona Coronavirus

PUTTEN Er hebben zich tot nu toe 230 ondernemers bij de gemeente Putten gemeld voor financiële ondersteuning. Een team van acht personen werkt permanent aan het verwerken van de aanvraag. Hiervoor is in 75 procent van de aanvragen al tot uitbetaling overgegaan.

Wijnand Kooijmans

Tijdens de raadsvergadering gaf burgemeester Henk Lambooij aan dat het aantal ziekenhuisopnamen en besmettingen in Putten nog steeds laag is. Ook houden de meeste inwoners en ondernemers zich aan de regels. Tot nu toe zijn er door de boa's van de gemeente in totaal rond de vijftien processen-verbaal opgemaakt tegen overtreders.

Lambooij voelt wel dat de druk toeneemt, mede als gevolg van het mooie weer. Hij herhaalde de oproep van minister president Rutte dat een beetje voorzichtigheid beter is dan spijt achteraf. Hij riep de Puttenaren dan ook zich aan de regels te houden.

Op korte termijn verwacht Lambooij meer duidelijkheid te kunnen geven over de invulling van de verruiming van de maatregelen zoals deze zijn afgekondigd. Het gaat dan onder meer om de heropening van scholen en het weer mogen sporten van jeugd en jongeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie