Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Strand Nulde weer open voor publiek

1 mei 2020 om 20:44 Corona

PUTTEN Strand Nulde in Putten en Strand Horst in Ermelo zijn weer open voor het publiek. Dit besluit is door burgemeester Henk Lambooij genomen in goed overleg met zijn collega André Baars van de gemeente Ermelo. 

Wijnand Kooijmans

Exploitant Leisurelands heeft wel besloten de parkeerplaatsen bij beide stranden gesloten te houden. Hiermee wordt beoogd om een toeloop van dagjesmensen van buiten de gemeenten Ermelo en Putten te voorkomen. Vooral Strand Horst is geliefd bij surfers en kitesurfers. Dat de stranden weer open zijn wordt door Lambooij gemeld in een brief aan de gemeenteraad.

DRUKKER Burgemeester Lambooij geeft aan wel te merken dat het drukker wordt op straat in Putten. Dat maakt het, volgens hem, noodzakelijk strikt toe te zien op naleving van de coronamaatregelen. Indien er plekken zijn waar deze norm in het gedrang komt en toezicht onvoldoende helpt komt afsluiting bij Lambooij in beeld.

Door de boa’s van de gemeente zijn tot nu toe rond de dertig processen-verbaal uitgeschreven rond het corona-virus. Ook is de samenscholing in een jongerenkeet in het buitengebied beëindigd. De aanwezige jongeren hebben een verbaal gekregen. De boa’s hebben meerdere campings en parken bezocht. Door de eigenaren wordt goed gehoor gegeven aan de bepalingen in de noodverordening.

REDEN Tot nu toe zijn vier inwoners van Putten opgenomen in het ziekenhuis en zijn er twintig geregisterde bestemmingen. Lambooij verwacht dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt. Ten aanzien van de verpleeg- en verzorgingshuizen binnen de gemeente Putten bestaat er geen reden tot zorg, aldus Puttens eerste burger.

Inmiddels hebben 235 ondernemers een beroep gedaan op basis van de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo). Hiervan zijn er ruim tweehonderd uitbetaald. Daarnaast zijn er 31 bedrijfskredieten verstrekt waarvan zestien betaald. In twaalf gevallen wordt nog gewacht op aanvullende stukken. Er komen nog steeds nieuwe aanvragen binnen.

MARKT Lambooij signaleert dat de drukte op de markt toeneemt. Op dit moment wordt onderzocht op op een andere locatie een tweede deel van de weekmarkt kan plaatsvinden. Hierdoor kan dan een mix ontstaan van food en non-food. Met name de kooplieden in de non food hebben het zwaar, zo geeft Lambooij aan waardoor ook het voortbestaan van de totale weekmarkt onder druk staat. De splitsing is essentieel met het oog op de naleving van de regels met betrekking tot voldoende afstand.

Het nog niet open gaan van het voortgezet onderwijs levert, zo geeft Lambooij aan, in een klein aantal gevallen problemen op in de huiselijke situatie van de leerlingen. Deze gevallen zijn wel in beeld bij de gemeente. Lambooij spreekt zijn waardering uit voor de voortvarende wijze waarop basisonderwijs en kinderopvang de nieuwe uitdaging hebben opgepakt.

PLANNEN Sportclubs en aanbieders van sport is gevraagd hun plannen voor het weer starten met jeugd en jongeren bij de gemeente te melden. Op deze wijze wil de gemeente inhaken op de door hen voorgenomen maatregelen maar ook bezien of niet-leden kunnen aanhaken bij de activiteiten. Ten aanzien van de ambtelijke organisatie meldt Lambooij dat inmiddels ook deze onder druk komt te staan al wordt geprobeerd alle werkzaamheden zo veel mogelijk voort te zetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie