‘Impressie zonder expressie leidt tot depressie’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

‘Impressie zonder expressie leidt tot depressie’

11 jul, 15:15 Kunst Freek Wolff
Otto de Bruijne: ,,In de natuur komt de inspiratie van buiten naar binnen en bij de symboliek komt dat van binnen naar buiten.''
Otto de Bruijne: ,,In de natuur komt de inspiratie van buiten naar binnen en bij de symboliek komt dat van binnen naar buiten.''

VOORTHUIZEN Hij was documentairemaker bij de EO en docent aan het Johannes Fontanus College in Barneveld. Maar Otto de Bruijne (71) is ook bekend om zijn schilderijen en tekeningen. Tot en met 15 augustus exposeert hij in de Zomer Galerie in Voorthuizen.

De kunstenaar staat enkele liefhebbers te woord die snel even het hoofd door de deur steken, ook al is het geen openingstijd. 

Otto verplaatst zich meestal in een scootmobiel, want hij loopt zeer moeizaam. Toch veroorzaakt dit geenszins een slecht humeur. Integendeel. Hij stroomt over van enthousiasme over zijn werk. De stijlvariatie is groot, omdat expositie een overzicht geeft van de vele jaren waarin hij de kwast en het potlood hanteert.

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke, spraakmakende of opmerkelijke verhalen uit de regio

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.