Landelijk kenniscentrum voor kalverhouders start in Barneveld - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Landelijk kenniscentrum voor kalverhouders start in Barneveld

1 sep, 08:37 Maatschappelijk Jerry Lampen
Het Calver Expertise Centre (CEC) in Barneveld gaat vanaf vandaag van start.
Het Calver Expertise Centre (CEC) in Barneveld gaat vanaf vandaag van start.

BARNEVELD Op initiatief van Stichting Brancheorganisatie Kalverhouderij (SBK) gaat in Barneveld vandaag het Calf Expertise Centre (CEC), een landelijk kenniscentrum voor kalverhouders, van start. Het nieuwe project wordt geleid door Lunteraan Eltjo Bethlehem, die eerder ook een vergelijkbaar kenniscentrum voor pluimveehouders - het Poultry Expertise Centre - op poten zette. ,,Voor kalverhouders zijn er momenteel veel uitdagingen. Daar willen we ondersteunend in zijn.’’

Het kenniscentrum is gevestigd bij Aeres in Barneveld, waar ook het Poultry Expertise Centre (PEC) staat. ,,Voor veel zaken kunnen beide centra elkaar ondersteunen, maar tegelijkertijd zijn er ook grote verschillen in uitdagingen’’, denkt Bethlehem. 

TOEKOMSTPERSPECTIEF Het allergrootste thema dat het CEC in eerste instantie op wil pakken voor de sector, is het toekomstperspectief voor de kalverhouderij in deze regio én landelijk. ,,Met de huidige plannen om stikstof te reduceren en gebiedsgericht te werken, komt dat meteen naar voren. Juist hier, waar de kalversector behoorlijk vertegenwoordigd is.’’ Een kwart van de totale Nederlandse kalversector is met meer dan 350 bedrijven en ruim 250.000 dieren gevestigd in Barneve..

Afbeelding
Politiek 3 uur geleden Enquête Wij Putten in de wijk ’t Veld: Zorgen om energielasten
Afbeelding
Recreatie 3 uur geleden Einde negatief zwemadvies Strand Horst Zuid en Strand Nulde Noord
Afbeelding
Dieren 4 uur geleden Tweekoppige schildpad uit Putten is Dier van het Jaar
Afbeelding
Voetbal 22 uur geleden SDC Putten verliest van tiental HBOK
Afbeelding
Zorg 29 sep, 10:44 Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad
Afbeelding
Natuur en milieu 29 sep, 08:00 Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.