Antoinette (links), Hans (midden) en Paul (rechts) doen goed werk bij de Voedselbank in Harderwijk.
Antoinette (links), Hans (midden) en Paul (rechts) doen goed werk bij de Voedselbank in Harderwijk. Joyce Kruizenga-Elskamp

Bij de Nieuwe Kerk in Putten vindt zaterdag 24 juni een inzameling plaats voor de Voedselbank

19 juni 2023 om 12:53 Maatschappelijk

PUTTEN Bij de Nieuwe Kerk wordt op zaterdag 24 juni een inzamelingsactie voor de Voedselbank gehouden. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur zijn de deuren geopend aan de Kerkstraat 96.

Op initiatief van het Diaconaal Platform Putten, waarin alle kerkelijke gemeenten vertegenwoordigd zijn, nemen alle kerken in Putten deel aan de drive-in-inzameling. Het aantal mensen dat aangewezen is op de Voedselbank stijgt met name door de gestegen prijzen in de winkels, ook in onze regio. Het aanbod aan producten van supermarkten aan de Voedselbank loopt helaas terug. Steeds meer supermarkten hebben een anti-verspillingsbeleid. Logisch en goed, maar dit betekent wel dat de ondersteuning van de Voedselbank door particuliere inzamelingen steeds harder nodig is.

Alle levensmiddelen zijn welkom, maar de voorkeur van de organisatie gaat uit naar onder meer bloem, chocolademelk, kristalsuiker, koffiemelk, kuipjes smeerkaas, cornflakes, chocopasta, toiletpapier 6/8 rollen, allesreiniger en vloeibaar wasmiddel. Ook DE-punten, cadeaukaarten, PLUS-en Jumbo-spaarkaarten zijn van harte welkom. Dit om verse producten te kopen.

Bent u niet in de gelegenheid of in staat om de producten te brengen, dan is een gift van harte aanbevolen. U kunt uw gift overmaken op rekening NL79RABO0161401880 t.n.v. Voedselbank Harderwijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie