Het publiek luisterde geboeid en geamuseerd naar Van Eijden die op een natuurlijke, grappige maar soms ook emotionele manier vertelde over zijn leven als dierenarts.
Het publiek luisterde geboeid en geamuseerd naar Van Eijden die op een natuurlijke, grappige maar soms ook emotionele manier vertelde over zijn leven als dierenarts. Eigen foto

Dierenarts Gerard van Eijden uit Putten in vol Theater Stroud: ‘Erg uitdagend, maar ook héél véél werk’

24 april 2023 om 09:57 Mensen

PUTTEN In een uitverkocht Theater Stroud verzorgde dierenarts Gerard van Eijden, samen met zijn band NedNeed, een uniek en bijzonder verrassend optreden. De aanleiding voor het theaterbestuur om Gerard te benaderen voor dit optreden, vormden de veelgeprezen columns in De Puttenaer, die op een geestige manier zijn belevenissen als dierenarts beschrijven.

Het publiek luisterde geboeid en geamuseerd naar Van Eijden die op een natuurlijke, grappige maar soms ook emotionele manier vertelde over zijn leven als dierenarts op het Veluwse platteland. Verhalen die muzikaal werden ondersteund en omlijst door NedNeed.

De rode draad in zijn voorstelling was de liefde die hij voelt voor beesten en boeren. Want, toonde hij in een paar prachtige verhalen aan, ook de mensen, de dierhouders, maken zijn beroep geweldig. Hij vertelde over de nuchterheid en de gastvrijheid van de boeren. Hoe mensen soms heel anders kunnen zijn dan je ze van tevoren inschat. Van Eijden was ook kritisch over de wijze waarop wij mensen met dieren omgaan. Met landbouwhuisdieren en paarden, maar ook met gezelschapsdieren. Hij stelde ethische vragen over de wijze waarop wij dieren houden. Want dat gaat volgens hem per definitie ten koste van hun vrijheid. En soms ook van hun gezondheid.

De vertellingen vonden plaats in een sfeervol decor, met op de achtergrond prachtige bijpassende foto’s van Hans Krudde en aquarellen van Jolette van Eijden, de echtgenote van Gerard.

Het publiek was zeer enthousiast. Maar ondanks de titel van de voorstelling, ‘Er komt er nog één!’ en ondanks de lange wachtlijst die Theater Stroud heeft moeten aanleggen voor de mensen die geen kaartje konden bemachtigen, heeft Van Eijden geen plannen voor een herhaling. ,,Dit was erg uitdagend om te doen, maar ook héél véél werk”, constateert hij. Maar na de enthousiaste reacties van het publiek op zijn voorstelling, ontstond bij hem gelukkig toch wel wat twijfel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie