Afbeelding
Pixabay

Puttense bedrijfspanden ingeruild voor woning

7 april 2020 om 11:56 Nieuwbouw

PUTTEN Twee bedrijfswoningen aan de Handelsweg in Putten verliezen hun bestemming. Hiernaast wordt de bestemming van een naast gelegen perceel aan de Nijkerkerstraat gewijzigd om de bouw van een woning toe te staan.

Wijnand Kooijmans

Het perceel aan de Nijkerkerstraat behoorde aanvankelijk tot een agrarisch bedrijf dat hier was gevestigd. De voormalige bedrijfswoning is in het verleden al afgesplitst en het perceel met de agrarische schuren op opgedeeld in twee zelfstandige kavels. De agrarische bijgebouwen zijn inmiddels al gesloopt terwijl er ook geen agrarische activiteiten meer plaatsvinden. Het perceel is omgeven door woningen en enkele zelfstandige bedrijfslocaties.

Ten aanzien de bedrijfswoningen voert het college van burgemeester en wethouder aan dat het eigenlijk niet wenselijk wordt gevonden dat bedrijfswoningen op een bedrijventerrein aanwezig zijn waar zwaardere vormen van industrie zijn toegestaan.

De bedrijfswoningen moeten worden gesloopt of blijvend ongeschikt worden gemaakt voor bewoning. De sanering biedt meer milieuruimte aan de bestaande bedrijven en komt ten goede aan hun bedrijfsvoering.

Met het toevoegen van een reguliere woning komt er een twee-onder-een-kap woning vrij. Hiermee wordt gezorgd voor doorstroming op de lokale woningmarkt. Tijdens de periode dat het ontwerpplan ter inzage heeft gelegen zijn geen bezwaren ingediend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie