Afbeelding
Archief | Pixabay

Bouwplannen Bilderdijkstraat krijgen eindelijk vorm

15 juli 2020 om 09:46 Nieuwbouw

PUTTEN De bouwplannen voor het gebied rondom de Bilderdijkstraat in Putten beginnen steeds meer vorm te krijgen. In het plan zijn onder meer de nieuwbouw van school De Akker, de realisatie van 24 huurappartementen, de bouw van vier tot acht sociale huurwoningen en de bouw van acht twee-onder-een-kap-koopwoningen opgenomen. Wethouder Ewoud 't Jong van ruimtelijke ordening, wonen en volkshuisvesting reageert tevreden: ,,Een mooie invulling van het gebied en een impuls voor de woningbouw in onze gemeente.”

Voordat met de bouw kan worden begonnen moet eerst het bestemmingsplan van het gebied worden gewijzigd. Hiervoor wordt in oktober dit jaar een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd bij de gemeente, waarna de gemeenteraad in de eerste helft van 2021 het definitieve bestemmingsplan gaat vaststellen. 

Na de goedkeuring door de gemeenteraad wordt eerst de bebouwing aan de Bilderdijkstraat gesloopt en de nieuwe school gebouwd. In 2022 wordt naar verwachting het oude schoolgebouw gesloopt en begint de bouw van de woningen.

Al vanaf 2018 is het college van burgemeester en wethouders bezig om de bouwplannen door te ontwikkelen, in samenwerking met buurtbewoners. Ook nu kunnen omwonenden en geïnteresseerden zich uitlaten over de plannen: op de website van het project kan worden gereageerd en kan een afspraak worden gemaakt om in te spreken over de plannen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie