Afbeelding
Pauw Media

Noodkreet De Puttenaer.nl: word lid van Premium of doneer

25 maart 2020 om 13:17 Overig Coronavirus

PUTTEN Beste lezer, we leven in vreemde tijden. Er is de afgelopen week veel gebeurd. Ook bij ons. Het lokale nieuws over het coronavirus wordt gewaardeerd. Onze bezoekcijfers van de website verdubbelden, maar helaas halveerden onze advertentie-inkomsten. Die dalende lijn zet door. Daarom richten wij ons tot jou, onze lezer, met een noodoproep om te helpen De Puttenaer.nl te redden. 

SAMEN STERK De afgelopen weken heb je massaal onze gratis blogs, reportages en nieuwsartikelen over het coronavirus gelezen. In onze krant, op de website www.deputtenaer.nl en/of via onze Facebookpagina. Binnen een dag had onze hulpgroep #CoronaHulpPutten op Facebook honderden leden. Inwoners vroegen via deze groep om hulp en anderen boden hun diensten aan. Voor ons een bewijs dat de missie van De Puttenaer.nl nog altijd springlevend is: lokaal verbinden. 

ZWARE DREUNEN Helaas moeten we in veel artikelen ook stilstaan bij de klappen die ondernemers, sportverenigingen, clubs, theaters, horeca, winkels en scholen krijgen. Winkeltijden worden aangepast, voorstellingen afgelast en restaurants gesloten. Ook kunnen bewoners van verzorgingshuizen geen bezoek meer ontvangen. Zware dreunen voor de hele lokale samenleving. Wellicht is jouw buurman, sportvriend, familielid of partner wel direct of indirect getroffen door de coronacrisis. Of misschien jijzelf.

GEEN SUBSIDIE Beste lezer, de volgende oproep in onze corona-hulpgroep is helaas van ons, de medewerkers van De Puttenaer.nl. De klappen die jullie voelen, voelen wij namelijk ook. De sportverenigingen, clubs, theaters, scholen, maar voornamelijk ondernemers, zijn namelijk ook onze klanten. Zij verbinden zich al vele jaren aan ons en wij verbinden ons aan hen. Maar veel van onze klanten hebben op dit moment iets anders aan hun hoofd. Zij trekken massaal hun advertenties terug, die je via onze krant of website leest. Dat begrijpen we maar al te goed. De Puttenaer.nl ontvangt echter geen overheidssubsidies en is voor het grootste deel afhankelijk van advertentie-inkomsten uit de lokale samenleving.

Onze inkomsten zorgen er al jaren voor dat wij je heel veel nieuws gratis kunnen aanbieden. Betrouwbaar nieuws, aangevuld met interviews en achtergronden. We volgen de beslissingen van de gemeenteraad en de uitvoering daarvan door het bestuur en we stellen kritische vragen. Daardoor weet je wat er speelt op politiek en bestuurlijk niveau. Ook is DePuttenaer.nl het platform voor veel verenigingen in het dorp om hun activiteiten aan te kondigen en oproepen te doen voor bestuursleden en vrijwilligers. De persoonlijke verhalen over inwoners leiden tot begrip voor elkaar in de samenleving.

NIEUWS IS NIET GRATIS Journalistiek is echter niet gratis. Onze sportfreelancer Marco Jansen staat niet gratis langs de lijn, onze verslaggevers Wijnand Kooijmans en Maranke Pater komen niet gratis naar je evenement en onze foto/(video)grafen Henk Hutten en Tim van Donkersgoed doen hun werk in de gemeente ook niet gratis. Het drukken en bezorgen van de krant? Al deze diensten kosten geld.

Door de coronacrisis heeft ook De Puttenaer.nl de grootste moeite om het hoofd boven water te houden. De aangekondigde overheidssteun dreigt voor ons te laat te komen. Met deze noodkreet richten wij ons daarom tot jou. We willen je steun vragen. Door (eenmalig) te doneren via bdumedia.nl/deputtenaer. Of door lid te worden van ons splinternieuwe platform De Puttenaer.nl Premium; je kunt vanaf deze week dan onbeperkt alle artikelen lezen die onze verslaggevers maken.

Wij hopen je nog vele jaren te kunnen blijven informeren over de politiek, achtergronden achter het nieuws, de sportprestaties van je (klein)zoon, het zestigjarig huwelijk van je ouders en je favoriete theatervoorstelling. Maar om dat te kunnen blijven doen, hebben wij je steun nodig. Om heel eerlijk te zijn: zonder je bijdrage kan de coronacrisis ook onze ondergang betekenen. Terwijl juist nu - meer dan ooit - er de de behoefte is aan hét lokale platform bij uitstek: jouw De Puttenaer.nl.

We hopen op je te mogen rekenen.

Met vriendelijke groet van de makers van De Puttenaer.nl,

Tim van Donkersgoed

Henk Hutten

Marieke Michielsen

Marco Jansen

Maranke Pater

Wijnand Kooijmans

Wim Vonk

Arnout Wagemans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie