Van links naar rechts: Frans Lepoutre, Christine van Wersch-Sassenberg, Fred van Arkel en Jan Buiter.
Van links naar rechts: Frans Lepoutre, Christine van Wersch-Sassenberg, Fred van Arkel en Jan Buiter. Wijnand Kooijmans

Plan voor seniorenwoonwijk

12 maart 2020 om 18:01 Wonen Putten Praat Mee!: groeien we groot of groen?

PUTTEN Een groep van zes inwoners van Putten heeft het initiatief genomen de behoefte te peilen onder de inwoners van deze plaats om te komen tot de bouw van seniorenwoningen in het bosgebied Putten-Noord.

Wijnand Kooijmans

Het initiatief komt niet uit de lucht vallen, zo zegt Jan Buiter namens de zes. Het ontbreekt in Putten op dit moment al voldoende seniorenwoningen in alle categorieën. ,,En zeker voor de groep waarvoor wij opkomen. We hebben het dan over royale levensloopbestendige woningen in de prijsklasse van tussen de vijf- en zeshonderdduizend euro."

BEHOEFTE De behoefte kan verschillend zijn. Waar iemand de voorkeur geeft aan een rustige omgeving kan een ander juist kiezen voor een plek waar wat reuring is. ,,We willen klein beginnen, we denken aan de bouw van zo'n acht woningen. Waar iemand nu interesse toont kan dat over een jaar anders zijn omdat de omstandigheden zijn gewijzigd."

De interesse lijkt groot te zijn. Enkele dagen nadat zo'n 150 flyers zijn verspreid hebben al tussen de vijftien en twintig mensen aangegeven daadwerkelijk interesse te hebben voor de plannen die de zes willen ontwikkelen. Buiter: ,,We kennen de mensen ook voldoende goed om te weten dat ze daadwerkelijk interesse hebben, iemand met andere bedoelingen halen we er zo tussen uit."

ERMELO Als voorbeeld hoe het wel kan, haalt Buiter de gemeente Ermelo aan. Met de toekomstige bouw van appartementen in het rijksmonument De Hooge Riet en de al gerealiseerde seniorenwoningen op het landgoed Veldwijk. ,,Wij denken aan woningen voor mensen met een iets ruimere beurs maar die zijn er nu gewoonweg in Putten niet."

Het ontwikkelen van het plan willen ze zelf doen. ,,Er zijn geen contacten met een projectontwikkelaar. We hebben voldoende mensen met een achtergrond in de bouw, de financiële wereld en kennis van procedures. We hopen alleen op medewerking van de gemeente als het gaat om het vinden van gronden waar we onze plannen kunnen realiseren en het wijzigen van het bestemmingsplan."

VERHUIZEN Met hun plan willen de zes voorkomen dat mensen noodgedwongen uit hun eigen omgeving moeten verhuizen. ,,Sommigen wonen hier al 45 jaar. We willen voorkomen dat zij noodgedwongen het dorp Putten uit moeten. Al beseffen we dat onze plannen niet morgen al zijn gerealiseerd. Maar enige haast is er wel bij."

,,We vragen de gemeente ons een plekje toe te wijzen, ongeacht wie de eigenaar is van dat stukje grond. Het is dan aan ons te onderhandelen over de prijs en de voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Met ons plan willen we senioren de kans bieden langer thuis te blijven wonen. De woningen die we achterlaten komen beschikbaar voor gezinnen, daarmee bereiken we ook doorstroming, zoals de politiek wenselijk vindt."

Binnenkort wordt het principeverzoek voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie