Kinderboekenweek? Sociale media en games kapen de aandacht - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Kinderboekenweek? Sociale media en games kapen de aandacht

1 okt, 12:08 Overig ANP
Afbeelding

PUTTEN - De jaarlijkse Kinderboekenweek vraagt weer extra aandacht voor het belang en plezier van lezen onder kinderen op de basisschool. Dat blijkt ook noodzakelijk. “Volwassenen die moeite hebben met lezen, komen moeilijk mee in de maatschappij.” 

“Lezen is belangrijk omdat je zo je taal verder ontwikkelt. Dit heb je nodig om mee te kunnen doen in de maatschappij. Het is je gereedschap waardoor je je wereld kan leren kennen en andersom”, zegt Martijn Nicolaas van de Taalunie.

Nederlandse kinderen dingen niet mee in de top van leesvaardigheid en leesplezier. Toch beginnen jonge kinderen vaak wel enthousiast met lezen op de basisschool, laat Nicolaas weten. “Naarmate de leeftijd verder vordert, neemt de leesmotivatie vaak af door interesse in andere vrijetijdsbestedingen zoals sociale media en games. Daarbij is het vak begrijpend lezen op school niet altijd even aantrekkelijk, waardoor lezen niet interessant wordt bevonden. Dit helpt niet voor een goede leesvaardigheid.”

Begrijpend lezen

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.