Gemeentebelangen presenteert haar verkiezingsprogramma 'Onze pluspunten voor Putten'.
Gemeentebelangen presenteert haar verkiezingsprogramma 'Onze pluspunten voor Putten'. Gemeentebelangen Putten

Gemeentebelangen: ‘Onze pluspunten voor Putten’

17 december 2021 om 12:51 Overig

PUTTEN De aanleg van een betaalbare woonwijk, een rondweg, de Oude Rijksweg naar zestig kilometer en sluipverkeer in woonwijken tegengaan. Verruiming van openingstijden voor de horeca en meer evenementen. Zomaar wat onderwerpen die in het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen staan. 

,,Voor Gemeentebelangen is het voor de komende raadsperiode klip en klaar. Er moet gestart worden met een betaalbare woonwijk voor Puttenaren en zij die noodgedwongen naar elders moesten verhuizen. Als er meteen was doorgepakt dan waren de eerste woningen in Putten-Zuid al bewoond”, aldus lijsttrekker Robin Hoogendijk. 

Hoogendijk is er duidelijk over. ,,Er moet een college komen dat van doorpakken weet en de inwoners daarbij vooraf betrekt. We kijken niet langer terug op een teleurstellende periode van pappen en nat houden. Nee, we kijken vooruit en weten dat het anders moet.”

Het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen bestaat uit 42 pluspunten voor Putten. ,,Afgelopen jaren zijn er veel plannen gemaakt, maar het heeft ontbroken aan daadkracht. Gemeentebelangen zet niet in op grote plannen. Wij kiezen niet voor dure gemeentehuizen, centrumplannen of rotondes bij de Calcariaweg/Gardenseweg. Wij willen doen wat echt belangrijk is en dat is ervoor zorgen dat er voldoende huizen worden gebouwd en dat we goede en toegankelijke zorg bieden aan onze inwoners. Ook vinden we het belangrijk om onze inwoners op tijd te betrekken bij nieuwe plannen en willen we zuinig omgaan met belastinggeld”, legt Hoogendijk uit. ,,Verder willen wij vooral een betrouwbare partij zijn. Betrouwbaar voor onze inwoners, maar ook in de politiek. Wat Gemeentebelangen afspreekt, komen we ook na. Als we een fout maken, dan draaien we daar niet omheen. Dat vraagt om moed, eerlijk zijn en het nemen van verantwoordelijkheid. Dat zijn echte kernwaarden voor Gemeentebelangen.”

Hoogendijk vervolgt: ,,Op 16 maart 2022 mogen onze inwoners stemmen op de partij die de belangen van ons dorp het beste vertegenwoordigt. Gemeentebelangen is een dorpspartij die opkomt voor de belangen van onze inwoners, agrariërs en ondernemers in ons dorp. Ook al deed Gemeentebelangen de afgelopen acht jaren, ondanks een flinke verkiezingswinst, niet mee als coalitiepartij, wij bleven ons inzetten voor de Puttense belangen. Dat bleef vaak niet onopgemerkt, het ledenaantal nam toe. Henk Koornneef en Ellis van Dam gaan ook voor de komende raadsperiode en zij hebben Sander van Nieuwenhuizen en Rogier Lange als commissielid kunnen inwerken om bij hen als raadslid aan te sluiten. 

,,Er is de afgelopen jaren veel blijven liggen en het wordt tijd dat dit wordt opgepakt. Gemeentebelangen heeft in haar verkiezingsprogramma voor de komende jaren de belangrijkste pluspunten aangegeven. Die pluspunten willen we terugzien in een coalitieprogramma. Om dit te bereiken hebben wij de steun van de kiezer hard nodig. Stem daarom in maart ook op Gemeentebelangen.”

Door: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie